Milyonlarca Memura sevindirici haber

Milyonlarca kamu çalışanı 1 Nisan’dan sonra 10 yılda emeklilik hakkına kavuşacak.

Milyonlarca Memura sevindirici haber

 
Milyonlarca kamu çalışanı 1 Nisan’dan sonra 10 yılda emeklilik hakkına kavuşacak. Böylece 56 yaşına geldiğinde Emekli Sandığı’nın yanında ikinci bir emekli maaşı daha olacak. 

Türkiye`de milyonlarca çalışana ikinci emeklilik imkânı sağlayan Bireysel Emeklilik Sistemi`ne (BES) otomatik katılımda 1 Nisan`dan sonra yeni bir dönem başlıyor.
İkinci etapta ile merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarında çalışanlar ile çalışan sayısı 250 ila 999 arasında olan şirketler sisteme dahil olacak. Mahalli idareler ve KİT`lerde çalışanlar ise 1 Ocak`ta sisteme katılacak.
Böylece ikinci bir emeklilik ve emekli maaşı yolu açılacak. İlk etapta çalışan sayısı 1.000 ve fazlası olan şirketlerin dahil olduğu sistem geniş kitlelere de yayılmış olacak.
10 YILLIK PRİM YETECEK
Kamu çalışanları da sisteme aynı şartlarda dahil olacak. 45 yaşının altında olan çalışanların brüt maaşından yüzde 3 kesinti yapılacak ve BES`e aktarılacak.
 
8 Eylül 1999 öncesinde memur olanlar erkeklerde 25, kadınlarda 20 yılı tamamlayınca yaşa bakılmadan emekli olabiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler