Mehmet Görmez: ’’2 tane de vefatımız, 19 yaralımız var”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kabe'de yaşanan vinç kazasıyla ilgili, "Bizim hacılarımızdan öncelikle 19 hacımızın yaralı olduğunu öğrendik. Bunların 13 tanesi bizatihi kendi hastanemizde, herhangi bir hayati tehlikesi yok. Ayrıca 2 tane de vefatım

Mehmet Görmez: ’’2 tane de vefatımız, 19 yaralımız var”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kabe'de yaşanan vinç kazasıyla ilgili, "Bizim hacılarımızdan öncelikle 19 hacımızın yaralı olduğunu öğrendik. Bunların 13 tanesi bizatihi kendi hastanemizde, herhangi bir hayati tehlikesi yok. Ayrıca 2 tane de vefatımız var" dedi.

Son yıllarda görülen en büyük çöl fırtınası sebebiyle, devrilen bir vinç neticesinde hac ibadetini yapmaya giden çok sayıda hacı adayının hayatını kaybettiğini, çok sayıda hacı adayının da yaralandığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Suudi Arabistan'ın makamlarının, resmi müesseselerin bize verdiği bilgiye göre 87 hacı adayı hayatını kaybetti, hakkın rahmetine kavuştu. Vefat edenlere rahmet, yaralılara da rabbimizden acil şifa diliyorum" dedi.

65 bin Türk vatandaşının bu sene hac ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan'da bulunduğunu söyleyen Görmez, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın bütün telefonları kilitlendi. Vatandaşlarımız merak içerisinde bizlerden haber bekliyorlar. Bizde arkadaşlarımızla, Suudi Arabistan'da Mekke'de bulunan gerek sağlık ekimizle gerek diğer bütün ekiplerimizle hep iletişim içersinde olduk. Bizim hacılarımızdan öncelikle 19 hacımızın yaralı olduğunu öğrendik. Bunların 13 tanesi bizatihi kendi hastanemizde, herhangi bir hayati tehlikesi yok. Her birisi kısa sürede küçük tedavilerle ayağa kalkabilecek durumdalar. Ancak 6 hacı adayımız, Suudi Arabistan hastanelerine nakledildi. Aynı şekilde onlarında her birine arkadaşlarımız ulaştılar, hiç birisinin herhangi bir hayati tehlikesi yok ama bir takım kırıkları var, küçükte olsa yaraları var, küçükte olsa bir takım operasyonları söz konusu. Bu arada Sağlık Bakanımızla hep iletişim içerisinde olduk. Kendisi eğer Türkiye hastanelere nakledilmesi gereken hacı adayımız varsa, uçak ambulansların hazırlanacağını ifade ettiler. Bunu gerektirecek herhangi bir hasta nakli söz konusu değil. 19 yaralımızın hiç birisinin herhangi bir hayati tehlikesi yok. Bunların her birisi belirlendi, her birisinin ailesine arkadaşlarımız, ilçe müftülerimiz, il müftülerimiz bizatihi kendilerine haber veriyorlar şuanda. Ayrıca 2 tane de vefatımız var. Hacı adaylarımızın tespiti yapılmış durumda ancak bu tespit görgü tanıklarına dayanmaktadır. Bir tanesi bizatihi yanında bulunan bir arkadaşının ifadesi, bir tanesi de yanında bulunan eşi tarafından ifade edildiği için şimdilik kayıtlarımızda vefat ettiğini ifade ediyoruz. Fakat kesin neticeye kavuşturmadan vefat edip etmediğini resmi olarak tespit etmeden bunu şimdilik bildirmeyi doğru bulmuyoruz. Arkadaşlarımız şuan da Mekke'deki haremde bulunan bu her iki vatandaşımıza da ulaşmaya çalışıyorlar. Bunu da en kısa zamanda hem yakınlarına hem de kamuoyu ile paylaşacağız. Tekrar hacı adaylarımıza hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum, bütün Alem-i İslam'a geçmiş olsun diyorum. Artık bütün İslam dünyası olarak bu büyük ibadetin vinçlerin gölgesinden kurtulması, kısa sürede bu inşaatın bitmesi temennimizdir. İnşallah en kısa zamanda biter, bütün dünyadan giden hacı adaylarımız, bu ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirirler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem