KYK yurtlarında ışıklar Kudüs için yandı

Türkiye genelinde KYK yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamını ışıklarla protesto etti.

KYK yurtlarında ışıklar Kudüs için yandı

Türkiye'nin neredeyse her şehrinde bu gece KYK'nın İsrail'e yönelik protestosu konuşuldu. Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt, Muş, Kars, Çorum, Sivas, Eskişehir, Erzurum, Bartın, Afyonkarahisar, Bolu, Adıyaman ve daha pek çok şehirde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri, yurt binalarında veya sokaklarda cep telefonu ışıklarıyla 'Kudüs' yazdı.

Trabzon'da Söğütlü Münür Özkurt Yurdundaki öğrenciler,  İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla ellerindeki ışıklarla "Kudüs" yazısı oluşturdu. KYK'ya bağlı il genelindeki 17 yurtta da aynı etkinlik düzenlenirken, Yomra Kanuni Yurt binasında öğrenciler "KudüsKırmızı Çizgimizdir" yazılı pankart açtı. Gülbahar Hatun Kız öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler ise ellerindeki ışıklarla, "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" sloganları attı.

Türkiye genelinde ışıklar Kudüs için yandı

Rize'de Devlet Hatun Kız Yurdunda barınan gençler, İsrail'in katliamına maruz kalan Kudüslülerin yanlarında olduklarını göstermek amacıyla ellerindeki telefon ışıklarıyla "Kudüs" yazısı oluşturdu. KYK'ya bağlı il genelindeki bütün yurtlarda benzer etkinlikler düzenlendi. KYK İl Müdürü Necmettin Yavaşi yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Müslümanlar için kutsal olduğunu söyledi. Özelikle ramazan ayında İsrail'in Müslümanlar üzerinde bir oyun oynadığını ifade eden Yavaşi, "Kudüs'teki Müslüman kardeşlerimiz bu zulmü yaşıyorlar. KYK Müdürlüğü olarak bütün yurtlarda öğrencilerimiz Kudüs konusundaki duyarlıklarını gösterdi. Bu zulmün bir an önce bitmesi adına bütün dünya devletlerinden duyarlılık bekliyoruz." dedi.

Türkiye genelinde ışıklar Kudüs için yandı

Gümüşhane'de de KYK'ya bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, Türk bayrakları ve mumlarla İsrail'in Kudüs'teki katliamına tepki olarak Kudüs yazdı. Bayburt'ta, KYK Sultan Fahriye Kız Yurdunda, Artvin'de Çoruh Çoruh Kız Öğrenci Yurdunda, Giresun'da Esma Serhat Hatun Kız Yurdunda, Ordu'da da merkez ve ilçelerdeki yurtlarda,  İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto için binalar "Kudüs" yazısıyla ışıklandırıldı.

KYK'nın Bolu'da bulunan yurtlarında konaklayan üniversite öğrencileri saat 21.00'de İsrail'e tepki için yurt ışıklarını kapattı. Bir süre sonra oda ışıklarını açıp kapatarak "KUDÜS" yazısının belirlenmesini sağlayan öğrencilerin etkinliğiyle ilgili açıklama yapan KYK Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, "Zalim İsrail’in zulmüne karşı direnen Filistinli kardeşlerimize destek vermek amacıyla KYK'nın Türkiye'deki bütün yurtlarında Kudüs temalı bir gösteri sergilendi. 

Karabük'te Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait binaların ışıkları Kudüs için yandı. 

Kudüs’te yaşanan katliama yurdun dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu tepkilerden birisi de Eskişehir Gündüzalp Yurdu öğrencileri tarafından verildi. Yüzlerce gence ev sahipliği yapan yurt, İsrail zulmüne karşı sesini yükselmek amacıyla yurt binasının ışıklarıyla Kudüs yazdı. 

Çorum Kerebi Gazi Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler de, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilerin yanlarında olduklarını göstermek amacıyla binalarındaki ışıklarla "Kudüs" yazdı.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bin 800 öğrenin kaldığı Afyonkarahisar Bacım Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda İsrail’in Filistin’e uyguladığı insanlık dışı zulme dikkat çekmek amacıyla yapılan bu uygulamayı yoldan geçen araçlarda fark ederek cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Sosyal medyada da büyük ilgi gören bu uygulamanın ardından öğrenciler bir araya gelerek “kahrolsun İsrail” sloganları ile İsrail’e olan tepkileri dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem