Kutlu Doğum Haftasının tarihi değişti

​Tarihi ile tartışmalara neden olan Kutlu Doğum Haftası, bu yıl 29 Kasım haftasında kutlanacak.

Kutlu Doğum Haftasının tarihi değişti

Kutlu Doğum Haftası bu yıl 29 Kasım haftasında kutlanacak. Tarih, Mevlid Kandili'ne göre belirlenecek.


Kutlu Doğum Haftası daha önce 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanıyordu. Bu sene yoğun tartışmalar yaşanmış ve ardından eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez döneminde isminin "Siret Haftası" olarak değiştirilmesi kararı alınmıştı. Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dün Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelmişti. Bugün de Muharrem Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı ve o mesajında bu ayrıntıya yer verildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN HİCRİ YENİ YIL MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mesajında "Yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hz. Peygamberin (SAV) doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hicri yeni yıl mesajında, "Bugün 1 Muharrem. Allah'ın son elçisi ve ona inanan bir avuç müminin Mekke'den Medine'ye hicret edişinin 1439. yıl dönümü. Hz. Ömer (ra) döneminde takvim başlangıcı kabul edilen hicret Müslümanlar için bir milattır. Hicretle beraber İslam'ın yüksek hakikatleri Medine'den bütün yeryüzüne dalga dalga yayılmıştır. Hicret; şiddetten merhamete, esaretten özgürlüğe gidişin adıdır. Allah'a itaatin, sadece ona kul olmanın göstergesidir. Hicret; tevhidin bilinmesi, güzel ahlakın yaygınlaşması, merhametin yaşanması adına verilen mücadelede en büyük fedakarlığı göstermektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler