KTÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akyazı'dan gazetecilere mesaj

Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Haydar Akyazı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

KTÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akyazı'dan gazetecilere mesaj

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Haydar Akyazı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 


Prof. Dr. Akyazı, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkını yerine getirmek gibi önemli bir sorumluluğa sahiptir. Öte yandan toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden gazetecilere, demokrasinin gelişmesinin yanı sıra birlik ve beraberliğimizin pekişmesi bakımından da büyük görevler düşmektedir. Basın çalışanları, gazeteciler ve haberciler ne derece özgür olursa, demokrasinin işletilmesinin olanakları da o denli güçlü olacaktır. 

Ancak basın özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak algılanmamalıdır. Özellikle ülkemizin ihanet çemberinden geçtiği bir süreçte, basınımızın topluma karşı hassas bir sorumluluk duygusuyla hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda halkımızın tarafsız ve doğru bir biçimde haber alabilmesini sağlamanın yanı sıra toplumsal uzlaşının, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesine katkı sağlamak gazetecilerin toplumsal sorumluluğu açısından öne çıkmaktadır. Zor şartlara rağmen, sorumluluk bilinci içerisinde görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin halkı doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabaları her türlü takdirin üzerindedir.  Nitekim demokrasimize karşı yapılmış hain kalkışmaya 15 Temmuz gecesi basınımızın ortaya koymuş olduğu takdire şayan tavır, milletimizin dik duruşunu yansıtma ve birliğimizi pekiştirme yönünde güçlü bir örnek oluşturmuştur. 

Çok zor şartlar altında çalışan gazetecilerimizin dile getirdikleri makul ve haklı taleplerinin bir an önce karşılanması dileğiyle, tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten dileklerimle kutlar, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem