Kışla yakınında patlama 4 yaralı

İstanbul Sancaktepe'de kışla yakınında bir araçta patlama meydana geldi. İstanbul Sancaktepe'de yol kenarında park halindeki bomba yüklü araç, askeri servis aracın geçişinin hemen sonrasında uzaktan kumanda ile patlatıldı.   Patlamanın meydana geldiği no

Kışla yakınında patlama 4 yaralı

İstanbul Sancaktepe'de kışla yakınında bir araçta patlama meydana geldi.

İstanbul Sancaktepe'de yol kenarında park halindeki bomba yüklü araç, askeri servis aracın geçişinin hemen sonrasında uzaktan kumanda ile patlatıldı.
 
Patlamanın meydana geldiği noktanın Osmangazi Caddesi üzerinde bulunan İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'nın karşısında olduğu belirlendi.
 
TSK'dan yapılan açıklamada 2 askerin hafif şekilde yaralandığı 4 askerin ise ayakta tedavi edildiği belirtildi.
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
 
Genelkurmay'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 16.40 sularında İstanbul Sancaktepe’de, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, teröristlerce park halindeki bir aracın patlatılması neticesinde, iki kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, dört kahraman silah arkadaşımız ile araç şoförü kontrol amaçlı olarak hastanede ayakta tedavi edilmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
İSTANBUL VALİLİĞİ: 8 KİŞİ YARALANDI 
 
İstanbul Valiliği, meydana gelen patlamada 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Yaralılardan bir kişinin durumu ciddiyetini koruduğu belirtilmişti.
 
BELEDİYE BAŞKANI: 6 ASKER VE 1 SİVİL VATANDAŞIMIZ AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ
 
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 1 askeri aracımız garnizondan çıktıktan sonra başka bir araçta meydana gelen patlama nedeniyle askeri aracımızda yanma oldu. 6 asker ve 1 sivil vatandaşımız ayakta tedavi edildi. Allah korumuş diyoruz. Bugüne kadar o bölgede askerimize karşı bir sıkıntı yaşanmadı. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Araç trafiği yoğun ama yaya trafiği çok yoğun olmayan bir cadde. Sancaktepe güvenli bir ortamdır. 
 
PATMALA ANI
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler