“Kış turizmini Doğu Karadeniz Bölgesine kazandırmalıyız“

Ankara’da yapılan toplantının ardından turizm yatırımlarını takip etmekle sorumlu olan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, kentteki ilgili kuruluşları ziyaret ederek turizm projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.  

“Kış turizmini Doğu Karadeniz Bölgesine kazandırmalıyız“
Ankara’da yapılan toplantının ardından turizm yatırımlarını takip etmekle sorumlu olan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, kentteki ilgili kuruluşları ziyaret ederek turizm projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu son olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek gündemdeki proje ve çalışmalar üzerine görüş alış verişinde bulundu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLUNDAN TURİZM ÇALIŞMALARINI DİNLEDİ

Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Milletvekili Köseoğlu, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın M. Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek şehrin gelişiminin önündeki engeller, gelecek vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulunduk ve turizmle ilgili projeler hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirdik. Ziyaret sonrası Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının içinde bulunan İpekyolu Müzesini gezdik." dedi.  

KIŞ TURİZMİNİ BÖLGEYE KAZANDIRMALIYIZ

Uzungöl’den Ovit’e Kış Turizmi ve Kayak Merkezi Projesi inceleyen Milletvekili Köseoğlu, bölgenin bu sektörde potansiyelini harekete geçirmek gerektiğini ifade etti. Köseoğlu, “Geçtiğimiz hafta Karatepe’de bulundum. Bizim bölgemiz çok daha güzel ve bu tür yatırımların bölgemize kazandırmalıyız” dedi.

Trabzon’a gelen turistlere gece sosyal aktivite olarak bölge kültürünün yaşatılmasını öneren Köseoğlu,  özellikle folklorun bu anlamda ön plana çıkartan organizasyonlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Köseoğlu, “Anadolu Ateşi gibi gösterileri organize etmeliyiz. Yurt dışında bu tür organizasyonlarının bir iki saati 100 avrodan başlıyor. Ve önceden rezervasyonlu yapılıyor bu gösteriler. Şimdi bizim burada bu tür gösterileri sulanabilecek organizasyonları hayata geçirmemiz lazım. Hatta temsili kına geçesi geceleri organize edilebilir. Körfez ülkelerinden gelen turistlere isteyene bu gösterilerde kına yakılabilir. İlgi çekeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

TÜRİZMDE HIZLI HAREKET ETMELİYİZ

Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu’na Trabzon ve bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu özellikle turizm sektöründeki projelerin detaylarını paylaştı. Projelerin geldiği son durumu ve gelecekte yapılması gereken çalışmaları özetledi. Bölge ekonomisine turizm sektöründe sıcak para girdiğini ifade eden Hacısalihoğlu turizm alanında yapılan planlamaların hayata geçirilmesinde daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle bürokraside yaşanan tıkanıkların aşılması ile Trabzon’a ve bölgeye daha fazla hizmet geleceğini vurguladı.

3 MİLYON TURİST HEDEFİ İÇİN ALTYAPI GELİŞTİRİLMELİDİR

Başkan Hacısalihoğlu turizm sektöründe Trabzon’u dışa açma ve tanıtma yönünden yapılan çalışmaların oldukça başarılı olduğunu ifade ederek körfez ülkelerinden gelen turist sayısının 3 milyon olarak hedeflendiğini söyledi. Trabzon ve bölgenin bu hedefe göre turizmden pay alması için geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

İPEKYOLU MÜZESİNİ GEZDİ

Milletvekili Köseoğlu, Başkan Hacısalihoğlu, yönetim kurulu Üyeleri Tolga Avcı ve İsmail Gençcelep eşliğinde TTSO’nun giriş katında bulunan özel İpekyolu müzesini ziyaret ederek müze defterini imzaladı. Köseoğlu müze defterine şunları yazdı: “Tarihe not düşmek yaşadığın dönemde yaptıklarınızla gerçekleşir. Kentin tarihine Sanayi ve Ticaret Odasının kıymetli Başkanı Sayın Suat Hacısalihoğlu yönetiminde etkin ve yapıcı çalışmalarınız ve kent hassasiyetinizle not düşecek bir anlayışı görmekten mutluluk duyuyorum. Birlikte Trabzon için çok daha yararlı çalışmalara imza atmak dilek ve temennisiyle”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem