Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi arasında başlatılan kardeşlik projesi yayılıyor.

Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

Trabzon-Mardin arasında kurulan ve çok önemli olumlu dönüşler sağlanan kardeşlik köprüsü projesi dalga-dalga yayılmaya devam ediyor.


Proje ile birlikte Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi arasında hayatın her alanında sevgiyi, dostluğu, kardeşliği pekiştirmeyi hedefleyen proje İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde gerçekleşiyor.

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULUYOR

Trabzon-Mardin arasında gerçekleşen kardeşlik köprüsü projesinin ikinci ayağında ise Bitlis ile Artvin arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleşiyor. Artvin’e 4 günlük ziyaret gerçekleştiren Bitlis şimdi de 1-4 Ağustos tarihleri arasında Artvin’i ağırlamaya hazırlanıyor. Her iki ilin valilikleri ve belediye başkanlıkları arasında gerçekleşen ziyaretler kardeşlik köprüsünü pekiştiriyor. Proje Bingöl-Gümüşhane Muş-Giresun ve Siirt-Rize ile devam edecek.

Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

BÖLGENİN HUZURU VE GÜVENİ

Terörle mücadelenin en üst düzeyde olduğu bir süreçte hem birlik ve beraberliğimizi koruma hem de karşılıklı ziyaretlerle kültürel-sosyal yaşamın her alanında dayanışma ve kaynaşmasını sağlayan projenin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi ile projenin geleceğe yönelik hedeflerini konuştuk. Aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli olan  Külekçi’ye göre bu proje bölgede huzurun ve güvenin sağlanması noktasında hayati önem taşımakta.

Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

NEDEN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ?

Terör belası dünyanın bir numaralı gündemi. Bu belaya karşı verilecek mücadele deki samimiyet ve kararlılık insanlığa ya ışık tutacak yarınlara umutla ve huzurla bakacağız ya da bu belanın karşında ocaklara ateş düşmeye devam edecek. Yıllarca terörle mücadele veren ülkemiz son dönemde gerçekleşen etkin mücadele ile büyük bir aşama kat etmiştir. Terörün kökünü kazıyacak önemli adımlar atılmakta ve operasyonlar gerçekleşmekte. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun ortaya koyduğu irade ortada. Bu kararlılık en çok ta Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızdan destek görmekte. Bölge halkı artık oynanan oyunun ve yanlışların farkında. Terör ile mücadeleye bu kararlılıkla devam edersek inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda terörü ülke gündeminden tamamen çıkacak. Ve inşallah gönül köprülerimiz ile zihinlerde oluşturulmak istenen doğu- batı ayrımı ve algısını ortadan kalkacak. Bu yüzden hem terörle mücadele hem de bölge halkına dokunma-anlama ve kaynaşma noktasında Kardeşlik köprüsü projesine büyük önem veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde aşılmayacak sorun yok. Yeter ki düşmanımızı-dostumuzu iyi tanıyalım. Yeter ki terör konusunda hepimizi taşın altına sokalım.

Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

 PEKİ BU PRONE İLE NEYİ AMAÇLIYORSUNUZ NEYİ HEDEFLİYORSUNUZ

Bizi bu projede bizleri buluşturan en önemli faktör şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalidir. 10 Kasım 2016 tarihinde alçakça bir saldırı sonrası makamında şehit düşen kaymakamımızın en büyük isteği  kardeşlik köprüsün sağlam ayaklar üzerinde kurulmasıydı. İşte biz bugün onu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Birbirimizi daha iyi anlayalım, birbirimize daha sıkı sarılalım ve teröre inat bu topraklarda et ile tırnak olduğumuzu gösterelim. Mardin gelsin Trabzon’u görsün Trabzon-Mardin ile buluşsun. Bitlis Artvin’e gelsin. Rize Diyarbakır’a kavuşsun. Özetle Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında dostluk-kardeşlik ve barış rüzgarı essin. Bakın Trabzonlu Şehit kaymakamız Muhammet Fatih Safitürk yaptığı güzel hizmetler dışında insanlığı ile Derik ilçesinde iz bıraktı. O herkesin Fatih abisi, Muhammet amcası oldu. Herkesin yüreğine kazıldı, kalplerinde sevgi olarak kaldı. Onu şehit eden alçaklar bu gerçeği asla değiştiremeyecek. Ne Fatihler ölür, ne de Muhammetler tükenir.

Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

PROJE KAPSAMINDA DİĞER İLLERİ ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ ÇALIŞMASI OLACAK MI? PROJENİN DEVAMI GELECEK Mİ?

Elbet de gelecek? Çünkü bu tür ziyaret ve etkinliklerin ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu hep beraber gördük ve yaşadık. Trabzon-Mardin arasında kurulan kardeşlik köprüsünün geri dönüşleri inanılmaz olumlu. Mardin’den Trabzon’a gelen 150 kişilik kafile ile Trabzon’dan Mardin’e giden 80 kişilik kafile iki il arasında binlerce insanın sesi oldu. Gerek yazılı ve görsel medya gerekse sosyal medya üzerinden on binlerce insan bu ziyaretleri takip ederek bu güzel çalışmaya adeta destek oldu. Trabzon’un meydanında Mardin halk oyunları gösterisi yaptı aynı şekilde Trabzon halkoyunları ekibi de Kızıltepe’de şehrin tam göbeğinde horona durdu. Bir tarafta halay bir tarafta horon. Bundan daha güzel ne olabilir. Kardeşlik projesi çalışmamız aynen devam edecek. Projemizin hemen ikinci ayağında Bitlis Artvin’e gelerek ziyaretler gerçekleştirdi. Muhteşem bir güzellik sağlandı. Artvin Valimiz Ömer Doğanay ve Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe Artvin’in misafirperverliğini göstererek üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra Bitlis’te. 1-4 Ağustos tarihleri arasında Bitlis Artvin’i ağırlayacak. Bitlis Valimiz İsmail Ustaoğlu gerekli çalışmaları tamamladı Artvin’i Bitlis’te en güzel şekilde ağırlayacak. Hemen ardından Bingöl ile Gümüşhane ve Muş ile Giresun arasında kardeşlik köprüsü projemiz devam edecek.

Kardeşlik projesi dalga dalga yayılıyor

YEREL YÖNETİMLER BU ANLAMLI VE GÜZEL PROJEYE GEREKEN DESTEĞİ VERİYOR MU?

Onların desteği çok önemli. Burada yapılan şey ülkenin geleceğine ışık tutmak huzuru ve güveni sağlamak. İller arasında sadece karşılıklı ziyaretler yapılmıyor aynı zamanda kalıcı somut çok önemli hizmetlerde gerçekleşiyor. Yardımlaşma ve dayanışma adına okullara yardım yapılıyor, yardıma muhtaç insanlara giysi yardımı yapılıyor, ihtiyaç duyulan diğer tespitler yapılarak çözüm üretilemeye çalışıyor. Trabzon-Mardin arasındaki kardeşlik köprüsü projemize Sayın Trabzon Valimiz Yücel Yavuz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve sayın Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile birlikte Trabzonspor Kulübümüzün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün, Mili Eğitim ve Turizm İl Müdürlüğümüzün, Trabzon basınımızın çok değerli katkıları oldu. Herkesin emeğine yüreğne sağlık. Ben inanıyorum ki geleceğin Türkiye’sinin inşa edildiği şu süreçte omuzlarımıza aldığımız yükün anlamı ve önemi çok büyük. İnşallah birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyup bu güzel ülkeyi hak ettiği zirveye taşıyacağız. Bu topraklara huzur hakim olacak, kardeşlik ve sevgi tohumları ekilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler