Karadenizli "Alo 177"ye duyarlı

Karadeniz insanının ormanların korunması yönünde duyarlı davrandığı ve orman yangınlarının ihbar edildiği "Alo 177" hattına da yanıltıcı ve farklı ihbarlarda bulunmadığı bildirildi.   Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, bölge müdürlüklerinin 1 milyon

Karadenizli "Alo 177"ye duyarlı
Karadeniz insanının ormanların korunması yönünde duyarlı davrandığı ve orman yangınlarının ihbar edildiği "Alo 177" hattına da yanıltıcı ve farklı ihbarlarda bulunmadığı bildirildi.
 
Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, bölge müdürlüklerinin 1 milyon 860 bin hektar alandan sorumlu olduğunu belirterek, bunun 641 bin hektarını ormanın oluşturduğunu dile getirdi.
 
Döngez, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele de iyi bir noktada olduğunu vurgulayarak, "Bizim bölgemizdeki yangınların tamamına yakını dikkatsizlik ve ihmalden kaynaklanmakta ve örtü yangını şeklinde gerçekleşmektedir" dedi.
 
Bölgedeki orman yangınlarında ağaçların çok fazla zarar görmediğini ifade eden Döngez, bu yangınlarda daha çok alt tabakanın zarara uğradığını söyledi. 
 
"VATANDAŞLARA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"
 
Ormanların korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında vatandaşlara büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Döngez, "Karadeniz insanımız orman ve orman yangınları konusunda oldukça duyarlı. 'Alo 177' orman yangını ihbar hattıdır. Ülke genelinde zaman zaman 'Alo 177' hattına olumsuz ihbarlar geldiğini duyuyoruz. Bölgemizde ise 'Alo 177' hattına yüzde 90'ın üzerinde doğru ihbarlar gelmektedir. Yanıltıcı veya farklı ihbar bizim bölgemizde yapılmamaktadır. Bu noktada da Orman Genel Müdürlüğü adına yöre insanımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz."
 
Bölgede son 10 yılda 220 yangın gerçekleştiğini belirten Döngez, "Bu yangınlar da bin 829 hektar alanda örtü yangını şeklinde meydana gelmiştir. Bizim de yaklaşık olarak bu yangınlara müdahalemiz 15 dakika gibi bir süredir. İhbarı aldığımız andan itibaren 15 dakika içerisinde yangına müdahale edebiliyoruz. Yangın ihbarına yönelik bölgemizde 8 ayrı merkez var. Ekiplerimiz bu merkezlerde olası bir duruma karşı hazır bekliyor. Bu kapsamda da bütün ormanlarımızı gözetiyoruz" diye konuştu.
 
"KARADENİZ, YEŞİLİ VE İNSANIYLA ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR BÖLGEDİR"
 
Döngez, Karadenizlinin yeşili sevdiğini de vurgulayarak, "Karadeniz de yeşili ve insanıyla özdeşleşmiş bir bölgedir. Orman Bölge Müdürlüğü olarak fidan dağıtımı yapmaktayız. Halkımız buna da çok özen gösteriyor. Fidanlarımız büyük bir ilgiyle dağıtılıyor. Bu kadar yeşil bir bölgede halkımız yine fidanı toprakla buluşturmak için birbiriyle yarışıyor. Bu da bizim için oldukça sevindirici bir durum. Karadeniz insanının, yeşile ve ormanlara ne kadar değer verdiğini bir kez daha görmüş oluyoruz" dedi.
 
Doğu Karadeniz'de orman yangınları konusunda son zamanlarda düşüş yaşandığına dikkati çeken Döngez, "Her şeye rağmen havaların ısınmasıyla olası orman yangınlarına karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır. En ufak bir duman gördüklerinde 'Alo 177' ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Bir telefonla ormanlarımızın geleceğini kurtarabilirler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler