Kanadalı terörist isimleri verdi Trabzon’da operasyon oldu

Adana’da yakalanan DAEŞ eğitmeni terörist Trabzon’da adresler verdi.

Kanadalı terörist isimleri verdi Trabzon’da operasyon oldu
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’da 14 Mart’ta gerçekleşen DAEŞ operasyonunda18 Suriyeli kuvvetli şüpheli olarak gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde
(TEM) sorguları tamamlandıktan sonra Yomra İlçesi Kaşüstü Adliyesinde sevk edildiler.
 
KANADALI SİLAH EĞİTMENİ “TRABZON’DA DA VAR” DEDİ
 
Haber61.net gerçekleşen operasyon ile alakalı çarpıcı detaylara ulaştı. Edinilen bilgiye göre; Adana Havalimanı’nda 10 Mart’ta yakalanan Kanada vatandaşı Wassim B.’nin Adana İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulanması sırasında vermiş olduğu hem Arapça hem de İngilizce ifadede Trabzon’da da kendi örgütleri üyesi olduğunu iddia ettiği kişilerin olduğunu ifade etti.
 
MİT SORGULADI O ANLATTI
 
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde Wassim B.’yi sorgusunda örgütün Türkiye genelinde ki bulunan hücre evlerine yönelik çalışma başlattı. DAEŞ terör örgütünün silah eğitmeni olduğu öğrenilen Wassim B.’nin iki farklı dilde ifadesi alındığı öğrenilirken vermiş olduğu ifadede Trabzon ilin 3 ismin bulunduğu yönünde bilgi verdi.
 
TRABZON’DA 18 KİŞİ TEDBİREN GÖZALTINA ALINDI
 
Adana MİT Bölge başkanlığı konu ile alakalı Trabzon’a İstihbari bilgi gönderdi. Yapılan çalışma sonrasında ise; Trabzon Ortahisar İlçesi Fatih Mahallesinde 3 ayrı eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Bu baskınlarda 18 şüpheli tedbiren gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde (TEM) sorgulandı.
 
ADLİYE’DE SERBEST KALDILAR
 
Trabzon’da 10 gün boyunca sorgulanan 16 şüpheli İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 farklı dilde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Haklarında yapılan güvenlik soruşturması ve uluslararası terör sorgulamasında 18 şüphelide bir sorun olmadığı gerekçesi ile 2’si adli kontrol 16’sı ise serbest bırakıldı. Öte yandan Wassim B.’nin Adana’da tutuklanmaz ise; Yunanistan’a bu ülkeden de Kanada’ya kaçmaya çalıştığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler