Kahraman asker darbeci Paşa'yı alnının ortasından vurdu!

Bir kahraman...

Kahraman asker darbeci Paşa'yı alnının ortasından vurdu!
Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı, komutanın odasını basıp 'Bundan sonra komutan benim" diyen cuntacı Tuğgeneral'i alnının ortasından vurdu.

FETÖ'cü darbe girişimi hakkında konuşan Mete Yarar, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayının yaptığı kahramanlığı anlattı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın içeriden ele geçirilmek istendiğini belirten Yarar, "O gece askeri birliklerde demokrasiyi korumak için kaç kişi hayatını kaybetti kimsenin haberi yok" diyerek Özel Kuvvetler komutanlığında yaşananları anlattı. "Bir astsubay olayın şeklini değiştirmiş. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.

CUNTACI GENERALİ ALNINDAN VURAN KAHRAMAN ASTSUBAY

NTV canlı yayınında Mete Yarar yaşananları şöyle aktardı:

O gece iki tane olay var. Bir tanesi Zekai Aksakallı Paşa'nın ele geçirilmesi için operasyon yapılıyor. Kendisi dışarda ailesiyle beraber Gazi Orduevi'ndeyken iki arabayla takip ediliyor ve yakalanmaya çalışılıyor. Bu operasyondan kurtuluyor. Cuntacı (Tuğgeneral) Semih Terzi adlı general içeriden 20/30 kişilik bir grupla ÖKK karargâhına giderek el koymaya çalışıyor. Niye özel kuvvetler karagahını ele geçirmeye çalışıyor. Çünkü bu sayede kendilerine yapılacak bütün nitelikli operasyonların önüne geçmiş olacak. Zekai Komutan'ın odasına giderek, emir astsubayına, "Bundan sonra ben komutanım, bütün emirleri ben vereceğim" diyor. Bu arada yanında adamları var. Zekai Paşa'nın emir astsubayı tereddütsüz silahı çekip cuntacı generali alnının ortasından vuruyor. Diğerleri de onu şehit ediyorlar. Burada bitmiyor olay. Arkasından Özel Kuvvetler Komutanı, güvendiği subay ve astsubaylarla birlikte sağdan soldan birliklerden buldukları silahlarla birliğe sızıp bu 20 kişiyle çatışmaya giriyorlar. Tekrar emir komutayı alıp daha sonra yapılacak bütün operasyonları planlıyorlar.

Bu olaydan sonra FETÖ'cü darbenin sekteye uğratıldığını belirten Mete Yarar, "Bu bir film sahnesi falan değil. Bu cuntaya karşı demokrasiyi savunmaya çalışan insanları da unutmayalım. Ondan sonraki gelişmeler ise ayrı bir kahramanlık hikayesi. O cuntacı ölmese bir çok eylem yapılacaktı. Türkiye o yiğit astsubayın adını ezberleyecek." ifadelerini kullandı.

ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞINI BASAN 36 ASKER TUTUKLANDI!

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetller Komutanlığı'nı ele geçirmeye kalkışan 36 FETÖ mensubu darbeci asker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tuğgeneral Semih Terzi ve iki darbecinin öldüğü olaya adı karışan aralarında albaydan astsubaya kadar birçok rütbelinin bulunduğu darbeciler, Gölbaşı Cumhuriyet Bassavcilığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalanıp adliyeye çıkarılmıştı.

Savcılık sorgusu sonrasında tutuklamaya sevk edilen darbeciler, saat 03.00 da Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler