Kadınların umudu şiddeti bitmesi

Diyarbakırlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden ortak beklentisi, şiddetin sona ermesi ve suçluların en ağır cezaya çarptırılması. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Diyarbakırlı kadınlar sorunlarını anlattı. Yoğun çatışmaların yaşandığı tarihi Sur

Kadınların umudu şiddeti bitmesi

Diyarbakırlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden ortak beklentisi, şiddetin sona ermesi ve suçluların en ağır cezaya çarptırılması.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Diyarbakırlı kadınlar sorunlarını anlattı. Yoğun çatışmaların yaşandığı tarihi Sur ilçesinde bomba ve silah seslerinin altında açıklamalarda bulunan kadınlar, 8 Mart'tan her zaman olduğu gibi öncelikli beklentilerinin kadına yönelik şiddetin sona ermesi olduğunu söyledi. Kadına şiddetin her dönemin sorunu olduğunu ifade eden kadınlar, bunun yanında kadın cinayetlerinin de gün geçtikçe arttığını kaydetti. Kadın cinayetlerinde katilin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen kadınlar, caydırıcılık kapsamında idamın da geri getirilmesinin gündeme alınmasını istedi.

Rahat bir şekilde güzel bir hayat sürmek istediklerini kaydeden Diyarbakırlı kadınlar, kadınlara hemen hiçbir hakkın tanınmadığını, en azından erkeklere tanındığı kadar kendilerine de hak tanınmasını istedi. Hep kendilerinin ezildiğini kaydeden Diyarbakırlı kadınlar, durumun düzeltilmesi için yetkililerin bir an önce gerekli çalışmaları yapması gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem