Kaçırılan gazeteci ile ilgili flaş gelişme!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından önceki gün kaçırılan Anadolu Ajansı'nın (AA) Aralarında Gümüşhaneli Kenan Yeşilyurt'uyn da bulunduğu 3 muhabiri, serbest bırakıldı.

Kaçırılan gazeteci ile ilgili flaş gelişme!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından önceki gün kaçırılan Anadolu Ajansı'nın (AA) Aralarında Gümüşhaneli Kenan Yeşilyurt'uyn da bulunduğu 3 muhabiri, serbest bırakıldı.

Yenişehir Mahallesi'nde önceki gün haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılarca kaçırılan AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış personelinden muhabir Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt, alıkonuldukları bölgede HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyet tarafından teslim alındı.

Fotoğraf makineleri ve kameraları teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu süre zarfında haber takibi yapan ve ilçedeki gelişmeleri izleyen gazeteciler, önceki gün çekim yaptıkları Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırıldı. "İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları" gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, bilinmeyen bir yerde tutuldu.

Kaçırılmalarının üzerinden 48 saati aşkın süre geçen gazetecilerin, Afganistan, Mısır, Libya, Tunus, Yemen, Suriye gibi savaş bölgeleri başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından servis ettiği çok sayıda haberi bulunuyor.


"TERÖRÜN AA MUHABİRLERİNİ HEDEF ALMASI HAKİKATİ SUSTURMA ÇABASIDIR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AA muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasına ilişkin, "Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır. AA muhabirleri hakikatı duyurmak adına görev yapıyorlar. Onların hedef alınması halkın gerçeği duyma hakkının hedef alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, eylemi "alçakça" olarak değerlendirdi.

Çelik, gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek, "Anadolu Ajansı muhabirleri dünyanın her yerinde en tehlikeli ortamlarda gerçeğin peşinden koşuyorlar. Dünyada en zor yerlerde herkesin sustuğu zamanlarda AA muhabirleri gerçeğin sesi oldular, olmaya devam ediyorlar. Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır. AA muhabirleri hakikatı duyurmak adına görev yapıyorlar. Onların hedef alınması halkın gerçeği duyma hakkının hedef alınmasıdır" ifadelerine yer verdi.

ONUR ÇOBAN

1980 yılında Muş'ta doğdu, aslen Denizlili. 2004 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Zaman gazetesinde foto muhabiri olarak görev yaptı, 2012 yılında foto muhabiri olarak Anadolu Ajansı'nda göreve başladı.

Darfur, Afganistan, Somali, Libya, Tunus, Yemen, Ukrayna ve Haiyan tayfununun yaşandığı Filipinler başta olmak üzere pek çok yerde foto muhabiri olarak gazetecilik faaliyeti yürüttü.

Libya'da çektiği fotoğraflarla 2012 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen yarışmada fotoröportaj dalında birincilik ödülünün sahibi olan Çoban,
evlidir.

KENAN YEŞİLYURT

1983 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. 2007 yılından bu yana Anadolu Ajansı'nda kameraman olarak görev yapan Yeşilyurt, Suriye, Gazze, Mısır, Somali, Libya, Filipinler, Japonya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki sıcak gelişmelere kamerası ile şahitlik etti.

Suriye'de çektiği görüntü ile 2012 yılında Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen Zoom Ödülleri Yarışmasında birincilik kazandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında bir binanın yıkılma anını kaydetti. Mısır'da Rabiatül Adeviye'deki ilk katliamı görüntüleyen tek kameraman oldu.

Yeşilyurt, evli ve bir çocuk babası.

RAUF MALTAŞ

1985 yılında Malatya Akçadağ'da doğdu. İlk ve orta okulu Malatya'da, liseyi Kayseri'de okudu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olduktan sonra dil eğitimi için bir süre Amerika'ya gitti.

Daha sonra Konya'da yerel bir televizyonda gazetecilik mesleğine adım atan Maltaş, 2009 yılında Anadolu Ajansı Şanlıurfa Bürosunda göreve başladı.

Maltaş, Suriye'deki iç savaş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis sınırlarındaki gelişmeleri izledi.

Özellikle terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısının ardından zaman zaman Kobani'ye giden Maltaş, Suriyeli Kürtlerin yaşadığı sıkıntıları yaptığı haberlerle dünya kamuoyuna aktardı. Maltaş, 6 aylık evli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler