Kabe'de vinç düştü! Ölü ve yaralılar var

Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 87'ye yükseldi. Mekke'deki sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vin

Kabe'de vinç düştü! Ölü ve yaralılar var

Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 87'ye yükseldi.

Mekke'deki sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü. Feci kazayla ilgili açıklama yapan Suudi Sivil Savunma Kurumu, ölü sayısını ilk olarak 15 olarak açıkladı. Kurum daha sonra yaptığı açıklamada kazada ölen sayısının 62'ye yükseldiğini duyurdu.

Suudi Hükümeti yetkililerince yapılan son açıklamaya göre ise, kazada 87 hacı adayı hayatını kaybetti, 184 hacı adayı da yaralandı.

Öte yandan, 2 Türk hacı adayının kazada hayatını kaybettiği 15 Türk hacı adayının ise yaralandığı öğrenildi.

 

kabede_vinc_dustu_olu_ve_yaralilar_var_1441988626_5089.jpg

djr5a_1441988610_9274.jpg

Suudi Arabistan 4 yıl önce Kabe'de alan büyütme çalışmalarına başlamıştı. Gece gündüz devam eden çalışmalarda son safhaya gelinmişti.

Bu sayede daha önce 2.5 milyon kişinin tavaf edebildiği Kabe'de aynı anda 3.5 milyon kişinin ibadet edebilmesi amaçlanıyordu.

Ayrıca teyit edilemeyen bir bilgi ise, ölenlerden bir kişinin Trabzon'lu olduğu bilgiler arasında.

5wnqz_1441986844_7223.jpg

1_4428.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem