Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı kutlanıyor

İç işleri bakanı Süleyman Soylu, jandarma teşkilatı, başarılı yöneticiler ve akademisyenleriyle Türkiye'nin göz bebeğidir

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı kutlanıyor
Jandarma Teşkilatının 178. yılı törenlerle kutlanıyor.İç işleri bakanı Süleyman soylu Soylu, jandarma teşkilatının, başarılı yöneticiler ve akademisyenleriyle Türkiye'nin göz bebeği haline geldiğine işaret ederek, "Jandarmanın gücü, milletin gücüdür dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Jandarma teşkilatının çeşitli kademe ve rütbelerindeki personelle İçişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümünün Türk milletine ve teşkilata hayırlı olmasını diledi.

Kurulduğu günden bu yana milletin huzuru, ülkenin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı için 1915'te Çanakkale'den 2017'de Kato'ya kadar büyük bir mücadele ortaya koyan teşkilata teşekkür eden Soylu, bir taraftan asayiş, trafik, uyuşturucu diğer taraftansa terörle mücadele gibi pek çok alanda ülkenin huzuru için çalışan teşkilatın her geçen gün kapasitesini arttırdığını anlattı.
Soylu, jandarma teşkilatının, başarılı yöneticiler ve akademisyenleriyle Türkiye'nin göz bebeği haline geldiğine işaret ederek, "Jandarmanın gücü, milletin gücüdür, Türkiye'nin gücüdür, cumhuriyetimizin, değerlerimizin, inancımızın gücüdür. Bunun farkındayız. Ülkemin 780 bin kilometre karesinde çalışan ve yurt dışında da bizi başarılı bir şekilde temsil eden bu büyük aileyi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu ailenin mensubu olmaktan da onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu.

"Teşkilat, olağanüstü sistematik bir yapı üzerine kuruludur"

Teşkilatın, gerek disiplin gerekse göreve bağlılık, riayet ve görevi yerine getirme açısından olağanüstü sistematik bir yapı üzerine kurulduğuna dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar bu hasletleriyle gelen kurum, gelecekte de bu hasletlerini daha da yükseklere taşıyarak, bu ülkenin her noktasında huzur ve sükunu sağlayacaktır. Her geçen gün gelişen ve yarınlara da güçlü adımlar atan jandarmamızı Allah muvaffak eylesin, başarılı eylesin ve bugün mücadele eden askerlerimizi Allah korusun. Bu mücadelede gazi olanlara, gaza için yola çıkanlara, onu bir şeref olarak taşıyanlara şükran, öteki dünyaya göçenlere rahmet, aramızda o nişanesiyle birlikte yaşayanlara minnetimizi ifade ediyoruz."
Orgeneral Güler de kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Jandarma teşkilatı olarak her daim Türk halkının emrinde olduklarını söyledi.
Milli değerlere sahip teşkilatın, yurdun her bir karışında ay yıldızlı bayrağı dalgalandırdığını ifade eden Güler, "Jandarma teşkilatı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da zatıaliniz emir komutasında her türlü faaliyetini icra edecek. Özellikle terörle mücadelede son terörist kalıncaya kadar da mücadelemiz sürecektir." ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem