İzmir'de teröristler büyük bir kıyım hedeflemiş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İzmir'de meydana gelen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kaynak, şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in engellemesi sonucu çok büyük bir kıyımın önüne geçildiğini söyledi.

İzmir'de teröristler büyük bir kıyım hedeflemiş

İzmir'de adliye yakınında yaşanan ve 1'i polis memuru olmak üzere 2 kişinin şehit olduğu çatışmada ele geçirilen silahlar hain planla hedeflenen korkunç bilançoyu ortaya koyuyor. 


İzmir'de yaşanan çatışmada öldürülen teröristlerin üstünden çıkan iki kaleşnikof tüfek,8 adet RPG-7 fişeği, 8 adet el bombası kanlı planı ortaya koydu. Çatışmada öldürülen teröristin kullandığı kaleşnikof silahındaki şajörlerin ters bantlandığı görüldü. Şarjör değiştirirken vakit kaybetmemek için kullanılan bu yöntemi Reina katliamını gerçekleştiren DEAŞ'lı terörist de uyguladığı belirlenmişti!

İzmir’deki alçak saldırıyla ilgili soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Yapılan hazırlığa baktığınızda, ele geçirilen bombalara, silahlara, mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. PKK'yı gösteriyor. DEAŞ'ı gösteriyor. Hangisini gösterirse göstersin. Bunlar ortak bir eylem beraberliği içindeler” dedi.


Başbakan Yardımcısı Kaynak, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen ve polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can'ın şehit olduğu terör saldırısına ilişkin Ankara'da açıklamalarda bulundu. Terör saldırılarının, Türkiye'yi terörle mücadelesinden asla saptırmayacağını vurgulayan Kaynak, "Bugünkü hadise gösterdi ki polisimiz, gerçekten tedbirli. Gerçekten bunun eğitimini almış. "Adliyeye doğru girmek için zorlayan aracı, engellediler. Bir adliye çalışanımız ve bu engellemede en büyük pay sahibi olan polisimiz maalesef şehit oldu. Yapılan hazırlığa baktığınızda, ele geçirilen bombalara, silahlara, mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Allah'a hamdolsun başarılı olmamışlardır. 2 kardeşimiz maalesef şehit olmuştur. Çok güvenli bir şehir olan İzmir'in huzuruna, Türkiye'nin huzuruna yönelik saldırı olmuştur. Asla terörle mücadeleden bunlar bizi saptırmayacaktır. Çok yakında göreceğiz. Bunların tamamının birer birer sonunun geldiğini göreceğiz" diye konuştu. 


KORKUNÇ MÜHİMMATLAR!

İzmir'de teröristler büyük bir kıyım hedeflemiş


Saldırının ardında PKK'nın bulunduğunu belirten İzmir Valisi Erol Ayyıldız, saldırının gerçekleştiği İzmir adliyesinde saldırganların üzerinden çıkan mühimmatı açıkladı. Ayyıldız'ın verdiği bilgiye göre teröristlerinden iki kaleşnikof tüfek, ayrıca 8 adet RPG-7 fişeği, 8 adet el bombası bulundu.

Adliye kapısındaki saldırı mesai saati bitimine doğru yaşandı.

Teröristlerin bomba yüklü aracı patlattıktan sonra oluşacak kargaşa sırasında adliyede büyük bir katliam düzenlemeyi planladıkları değerlendiriliyor.

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in teröristleri fark etmesi alçak planın önüne geçti. Hain saldırıda mermisi bitene kadar çatışıp bir teröristi öldüren Sekin ile zabıt katibi Musa Can şehit oldu.

Öldürülen teröristlere ilişkin silahlarda ise bir detay dikkat çekti. Teröristler şarjör değiştirirken vakit kaybetmemek için şarjörleri bantlamış. İstanbul Reina'daki katliamda da DEAŞ'lı teröristin aynı yöntemi kullandığı belirlenmişti.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem