İYİ Parti seçime girebilecek mi? YSK Başkanından açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti seçime girebilecek mi? YSK Başkanından açıklama

Seçime hangi partilerin katılabileceğinin ilgili yasada yer aldığını ifade eden YSK Başkanı Sadi Güven, "İYİ Parti seçimlere girebilir mi, giremez mi bunu ben de bilmiyorum. İYİ Parti'nin durumu incelenir" dedi.


Seçim için hazırlıklı olduklarını ifade eden Güven, “Bugün itibari ile seçim takvimi hazırlıkları başladı. Sürecin işletilmesi konusunda YSK açısından sıkıntı yoktur” dedi.

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

Seçimlere İYİ Parti’nin girip giremeyeceği de merak eden konular arasındaydı. YSK Başkanı Güven o soruya da cevap verdi. Gerekli incelemenin yapılacağını ifade eden Güven, “Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu siyasi partiler kanununda yazılıdır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından dosya istenilecek partilerin kayıtlarıyla ilgili. İnceleme sonucu, seçime katılıp katılamayacağı belirlenecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler