İstiklal Patlaması Alman Basınına Böyle Yansıdı!

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bu sabah  meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin ise yaralandığı patlama Alman basınında flaş haber olarak verildi. Patlamaya ilişkin ilk haberler şöyle:   Spiegel Online:

İstiklal Patlaması Alman Basınına Böyle Yansıdı!
İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bu sabah  meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin ise yaralandığı patlama Alman basınında flaş haber olarak verildi. Patlamaya ilişkin ilk haberler şöyle:
 
Spiegel Online: İstanbul'da patlama- Ölü ve yaralı haberleri geliyor
 
"İstanbul'un sevilen alışveriş caddesinde patlama meydana geldi. İki ölü, çok sayıda yaralı haberleri geliyor. Doğan Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre üç ölü 10 yaralı var."
 
Bild Online: Ölü ve yaralılar var-İstanbul'un alışveriş caddesinde patlama
 
"Cumartesi sabahı meydana gelen patlama İstanbul'un sevilen alışveriş caddesini sarstı. CNN Türk'e göre  2 ölü 7 yaralı var. Bir canlı bombanın kendisiyle birlikte bir kişiyi daha ölüme sürüklediği belirtiliyor. Türkiye'de durum aylardır gergin. Terör ihtimaline karşı İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu, Ankara'daki Büyükelçilik ve Alman okulları Perşembe ve Cuma günü kapalı kalmıştı."
 
Zeit Online: İstanbul'daki patlamada ölüler var
 
"İstanbul'un alışveriş caddesi İstiklal'de patlama meydana geldi. Basında yer alan ilk bilgilere göre iki ölü 7 yaralı bulunuyor. DHA canlı bomba saldırı olduğunu belirtiyor.
 
Geçen Pazar günü Ankara'da meydana gelen patlamada 37 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı PKK'ya yakın bir grup üstlenmişti."
 
Deutsche Welle: İstanbul'daki patlamada ölüler var
 
"Türk metropolünü sevilen alışveriş caddesinde meydana patlama sarstı. CNN Türk saldırının canlı bomba olduğunu duyurdu. İki kişinin öldüğü belirtiliyor. Patlama Avrupa yakasında Taksim Meydanı'nın yakında bulunan İstiklal Caddesi'nde gerçekleşti. Geçen Pazar günü Ankara'da meydana gelen patlamada 37 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı PKK'dan kopan bir grup üstlenmişti."
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem