Cuma akşamı gece yarısına 2 saat kala ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrasında sokaklarda oluşan görüntülerle bir anda tepkilerin hedefinde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eleştirileri aldım, kabul ettim" dedi. Soylu akşam saatlerinde ise istifasını açıkladı.
Süleyman Soylu, bu akşam Twitter'da yaptığı açıklamayla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından oluşan görüntüler nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Soylu, cuma akşamından bu yana yaşanılanlar nedeniyle tepki çekmişti.
Cuma akşamından bu yana yaşananlar:
YASAK İLANI SONRASI İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
İçişleri Bakanlığı, cuma akşam saat 22.00'de İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta gece 00.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.
Bu karar sonrası vatandaşlar market ve fırınlara akın ederek kargaşaya yol açtı. Koronavirüs salgınını önlemek için alınan bu kararın ardından salgını artıracak görüntüler oluşması eleştiri oklarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çevirdi.
"ELEŞTİRİLERİ, HAKARETLERİ ALDIM, KABUL ETTİM"
Süleyman Soylu, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği röportajda ise bu eleştiriler hakkında şunları söylemişti: "Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim."
"SORUMLULUK ŞAHSIMA AİTTİR"
Akşam saatlerinde ise Soylu Twitter hesabından şunları söyleyerek istifasını açıkladı: "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.
Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.
İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın...
Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allah'a ısmarladık.. Allah milletimizi korusun..."
Tüm Yorumlar (10)
BenDeniz
6 yıl önceTayyip Erdoğan’ın haberi olmadan bu ülkede kuş uçmaz. O gece Süleyman soylu sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa çıkma yasağı aldık demişti. İstifa etmesi gereken biri varsa tayyip erdoğanın kendisidir.
Sultan
6 yıl önceBen seni boyle sevdim dogrunla yanlisinla. Ruhumun ince gulu. Sen sana yakisani yaptin hemsehrin olarak bizleri gururlandirdin. Sen kötu gunlerimizde bir Çınar agaci oldun.Allah (c.c)var gam yok.
Trabzon
6 yıl önceYikildim
Ts
6 yıl önceSayın soylu için üzüldüm ama hukuksuz davranışlarını tasvip etmiyorum başarıları var ama hasetliğide var muhalefet belediye lerine karşı tutumu hiç devlet adamlarına yakışmaz
Sultan
6 yıl önceBen seni boyle sevdim.Sen sana yakisani yaptin.Ruhumun ince gulu.Hemsehrin olarak bizleri gururlandirdin.Zor gunlarimizde Çinar agaci oldun gölgende yuruduk.Duygularimiza tercuman oldun herdaim.Allah (c.c.)var gam yok.Allah yar ve yardimcin olsun.Sen bu memleketin evladisin devam etmek boynunun borcudur.Bizleri başsiz koyma soysuzlari güldürme.
Muhtar
6 yıl önceİmamoğluna yaptıklarının günahı ahı tuttu
OFLU MUSTAFA SAKAL
6 yıl önceSAYIN SÜLEYMAN SOYLUNUN GÖREVİNDE KALMASI ŞARTTIR.AKSİ OLURSA TERÖRİSTLER SEVİNİR.TERÖRLE MÜCADELEDE DESTAN YAZAN SAYIN SOYLU HER ALANDA BAŞARILIDIR VE BAKAN OLARAK KALMALIDIR.
Murat mert
6 yıl önceOlmadı sayın bakanım. InşAllah reis kabul etmez
Recep
6 yıl önceİki gun cıkolata kola yemeden duramayan o sokaga dokulen hepsine ınsAllah bu hastalık bulasmıstır bu ulkeye gelmıs gecmıs en buyuk iş içleri bakanını yediniz.
Tursun
6 yıl önceNerenin muhtarısın hemşerim uğramıyalım oraya nasıl akıldır bu ah la vah la ülke yürümez hata yapmıştır ben sigara içki kullanmıyorum ama kullanan var adam 1 paket sigara için evi duman eder komşum benden sigara istedi ekmek istemez biz bir mozaiğin patçalarıyız beraber yaşıyoruz onlarıda düşünecek ayyaşıda kollayack ama bir hata yaptıklarını silmez ve bakan başarılıdır