| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 04 Ekim 2019 08:56 Güncellenme tarihi: 13 Nisan 2026 14:13

İstanbul'daki depremin en duygusal görüntüsü

İstanbul'da meydana gelen depremde Sultangazi'deki bir okulda 2 minik öğrenci, yürüme zorluğu çeken engelli arkadaşlarının kollarına girerek okuldan çıkardı. Yaşanan o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sultangazi'deki Yunus Emre İlkokulu'nda deprem anında 2 minik öğrenci, bedensel engelli arkadaşlarının kollarına girerek okuldan dışarıya çıkardı. Yaşanan o tahliye anları güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde iki minik öğrencinin engelli arkadaşının yardımına koştuğu görülüyor. Biri kız iki küçük öğrencinin, yürüme engelli Ecrin Başkaya'nın kollarına girerek dışarı çıkardığı görülüyor.

Yaşanan o anları anlatan engelli öğrenci Ecrin Başkaya, “Aslında korktum. Ayla gidecekti geri döndü. Berat'ta bana dedi ki ‘gidecektim sana yardım ettim'. Sonra geldiler benim elimi tuttular çıktık dışarı. O gün korktum. En çok Berat yardım ediyor bana” dedi.

Ecrin'in arkadaşı Berat Yalçın, “Az kalsın onu orada bırakıyordum. Ama çok korktum. Birden aklıma geldi. Yoksa ben gidiyordum” diye konuştu. Kaçarken geri dönüp Ecrin'i aldıklarını söyleyen kız arkadaşı Alya Revna Çelik, “Ben aslında Ecrin dışarıda zannetmiştim. Onu ilk başta görmedim. Sonra kapıdan çıkarken arkama baktım Ecrin kalkıyordu. Sonra Berat'la birlikte kolundan tutup dışarı çıkardık” şeklinde konuştu

.

Yorumlar (4)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

H
hakan tan
6 yıl önce

Çocuklar inanın inanın çocuklar güzel günler göreceğiz güneşli günler

B
Benjaminx
6 yıl önce

Hakan kardeşime katılıyorum,...

H
Hamsi
6 yıl önce

O çocukları yetiştiren annelerin babaların ayaklarının altı öpülür

ünal Arslan
6 yıl önce

Bir engelli olarak gözlerim yaşardı çocuklar hep iyi niyetli temiz kalplidir sonradan büyüyünce nedense büyükler kötü örnek oluyor insani değerleri çocuklara aşılamalıyız kimin nerede nasıl ne olacağı belli olmuyor yaşam maalesef böyle bir şey