İranlılar Trabzon'da yeni yıla girdi

Yeni yıla bugün giren iranlılar coşkulu dakikalar yaşadı.

İranlılar Trabzon'da yeni yıla girdi

Haber61 / Haber Merkezi

İran medeniyetinde çok uzun zamanlara dayanan Yeni yıl ve baharın gelmesi ve yeni yılla beraber kutlanan törenlerden biri Trabzon’da yapıldı.


İranlıların birlik ve beraberliğini sağlayan Nevruz törenleri ve adetleri doğanın yenilenmesi bereketlenmesi ve temizlenmesini  simgeleyen Trabzon’daki törende İranlılar coşkulu dakikalar yaşadı. 

İranlıların  binlerce yıldır baharın gelmesi ve yılın yenilenmesiyle beraber yeni yıl ve bahar törenlerine İran konsolosu Reza Baghban Kondori,

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel yürütme kurulu başkanı Suat Gürkok ve İranlı turistler katıldı.

İran geleneğine göre yeni yıla bu gün saat 13.30 da giriliyor. 

İkram sofrasında yapılan kutlama da konuşan İran’ın  Trabzon konsolosu Reza Baghban Kondori  yeni yıla girmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek” 20 Temmuz bizler için önemli bir gün  Ben  3 yıldır Trabzon’da görev yapıyorum. Türk insanını sıcaklığını yakınlığını her zaman hissetmişimdir. Sizler bu mutlu günde bizi yalnız bırakmadınız  Sizlerle birlikte yeni yıla girmenin heyecanının yaşıyorum. Ayrıca bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan ve yanımızda olan Suat Gürkök kardeşimize ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Konsolos Kondori’den sonra söz alan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu başkanı Suat Gürkök, bu mutlu günde İranlı dostlarıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Öncelikle ülkemize hoş geldiniz. Ben ve yönetim kurulumuz yeni yılınızı şimdiden kutluyoruz..  Bizler sizi Trabzon’da konuk etmekten ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Ben İran’a gittiğimde orayı kendi evim gibi görüyorum. Sizin ülkenizde kendimi  aile fertlerimle bir aradaymış gibi hissediyorum. Sizlerinde ülkemizde aynı duygular içersinde olduğunuzu biliyoruz. Eğer bir eksiğiz olursa şimdiden  mazur görmenizi diliyorum. Sizlerin ülkemizde yaşadığınız herhangi  bir sorun varsa bunu bize hemen bildirmenizi istiyoruz.  Bizde siz konuklarımızın daha rahat etmesi için bu sorunların çözümüne yardımcı olalım. Bu konuda  ben ve TÜRSAB yönetimi her zaman yanınızda olacaktır. Siz  İranlı dostlarımızın bu mutlu gününü bir kez daha kutluyor tümünüze sağlık mutluluk ve barış içersinde bir yıl daha geçirmenizi diliyorum. Burada sizlerle olmaktan mutlu olduğumu bir kez daha yineliyorum” dedi. 












 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem