İnternetle ilgili kanun teklifi TBMM'de!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-C statüsünde çalışanların 4-B statüsüne geçme taleplerini saygıyla karşıladıklarını ancak bu taleple ilgili henüz karar aşamasında olmadıklarını söyledi.TBMM Genel Kurulu'nda, internetle ilgili düzenlemeler

İnternetle ilgili kanun teklifi TBMM'de!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-C statüsünde çalışanların 4-B statüsüne geçme taleplerini saygıyla karşıladıklarını ancak bu taleple ilgili henüz karar aşamasında olmadıklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, internetle ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun teklifi"nin tümü üzerinde görüşmeler tamamlanarak, maddelere geçilmesi kabul edildi.

Teklifin tümü üzerinde CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, yürütme ve yürürlük maddesi hariç 24 maddeden oluşan teklifin 17 farklı kanunda değişiklik öngördüğünü söyledi. Dünyanın hiçbir parlamentosunda "torba kanun" diye bir uygulama olmadığını belirten Türeli, "Pratiklik her şey değildir. Meclis, yaptığı işi ciddiye alması gerekir" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, teklifi, "Meclis tarihinin en hızlı yasası, en hızlı dolan torbası, en hızlı değişen kanunu" şeklinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, internetle ilgili düzenlemeleri içeren kanunun onaylamasına tepki gösteren Kaplan, Gül'ün, yasayı onayladıktan sonra yaptığı açıklamayı da anımsatarak, "Yürütmenin yasamaya ayar çektiği konuma getirdiniz Meclis'i" dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hükümetin, yükümlülüklerini yerine getiremeyen vatandaşın "faiz, gecikme cezası, idari para cezası diye boğazına sarıldığını" ancak yükümlülüklerini yerine getirmeyen bankaları, GSM şirketlerini kurtarmak için kanun çıkardığını savundu.

Kalaycı, esnafın AK Parti iktidarı döneminde zor bir süreç geçirdiğini, ithal ürün cenneti haline gelen ülkede rekabet edecek gücünün kalmadığını ifade etti. Mustafa Kalaycı, özellikle AVM'lerin esnaf ve sanatkarları iş yapamaz duruma getirdiğini belirtti.

 

-"Henüz karar aşamasında değiliz"

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekillerinin tasarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Çelik, taşeron uygulamalar konusundaki çalışmalarının Başbakanlığa taslak olarak sunulduğunu belirtti. Taşeron uygulamasının, çeşitli vesilelerle gündeme taşınan önemli bir sorun olduğunu kaydeden Çelik, taslağın, taşeron çalışanlarının yıllık izinleri, kıdem tazminatı ve ücretlerinin güvence altına alınması, sözleşmenin kısa değil asgari 3 yıl yapılması, asıl işveren ile alt işverenin kesin olarak ayrılması gibi düzenlemeleri içerdiğini söyledi. Çelik, kısa süre içinde parlamentoya göndermek istedikleri söz konusu taslakla ilgili olarak gruplar arasında uzlaşma olacağı inancını taşıdığını ifade etti.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değinen Çelik, "Burada, 2000 yılı öncesi işe başlayanlarla ilgili bir sorun yaşanıyor. Kademeli bir emeklilik söz konusu. Anayasa Mahkemesi de bu kademeli emekliliği onaylamış. Biz de onların sağlıktan yararlanmaları konusundaki sıkıntıyı gidermek için Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğimiz düzenlemede, çalışmalarımızı huzurunuza getirmiş olacağız" diye konuştu.

Faruk Çelik, memura derece verilmesi, 4-C konularının toplu sözleşmede gündemlerinde olduğunu bildirdi. Çelik, "Memura derece konusunda uzlaşı sağlanma gayreti içindeyiz. 4-C statüsü ile ilgili olarak bu toplu sözleşmede yüzde 40 oranında ücret artışı sağladık. Ama 4-B olma talepleri ile ilgili henüz karar aşamasında değiliz. Tartıştığımız konulardan biri. Statü değişikliği ile ilgili taleplerine saygı duyuyoruz ama bu konuda bir uzlaşmaya ihtiyaç var. O noktaya gelmedik" dedi.

 

-"Sizde zerre kadar merhamet, insanlık yok mu?"

 

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, sorusunda, "Çelik'in kızının haksız olarak bir üniversiteye kayıt ettirildiği" iddiasında bulundu.

Genç'e tepki gösteren Çelik, şu yanıtı verdi:

"Burada oturan bir Bakanın veremeyeceği cevap olmamalıdır. Veremeyeceği cevap varsa buradan kalkıp gitmeli. Bu kadar konuları şahsileştirmeyi, doğrusu ben yakıştıramıyorum.

Bir öğrencinin bir üniversiteden bir üniversiteye yatay geçiş yapmasını kamuoyunun huzuruna getirmek, buraya getirmek ayıp değil mi? Hukuksuz bir şekilde yatay geçiş yapabilir misiniz? Çıkarın o zaman ispat edin. Çocukların kişilik hakları ile psikolojileri ile nasıl oynarsınız? Sizde zerre kadar merhamet, insanlık yok mu? Çıkın ispat edin. İspat etmezseniz namertsiniz. Ayıp şey. Varsa belgeniz getirin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler