BDP, çözüm süreci kapsamında İmralı'ya yapılacak ikinci ziyaret için belirlediği isimleri Adalet Bakanlığı'na bildirdi. Listede, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve BDP Milletvekili Pervin Buldan'ın isimleri yer aldı.
Gündem
Yayın tarihi:
20 Şubat 2013
17:33
İkinci İmralı heyeti belli oldu !
BDP, çözüm süreci kapsamında İmralı'ya yapılacak ikinci ziyaret için belirlediği isimleri Adalet Bakanlığı'na bildirdi. Listede, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve BDP Milletvekili Pervin Buldan'ın isim
3 Ocak'ta Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata, İmralı Adası'na bir ziyarette bulunarak Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. Adaya gidecek olan ikinci heyette grup başkanvekillerinin olması istenmiş, fakat Başbakan Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak isimlerine sıcak bakmadığı iddia edilmişti.