İçişleri Bakanlığı duyurdu - 8 yaşındaki Eylül olayında...

Ankara'da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkaya'nın kaybolması olayı ile ilgili İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığı duyurdu - 8 yaşındaki Eylül olayında...

İçişleri Bakanlığı'ndan farklı zaman ve farklı şehirlerde kaybolan çocuklarla ilgili açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; 

Ankara'da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkaya'nın  kaybolması olayı aydınlatıldı.

Erzurum'da kaybolan Sedanur bulundu.

Ağrı'da kaybolan Leyla ve Konya'da kaybolan Yasin için ek 20 kişi görevlendirildi.

8 YAŞINDAKİ EYLÜL 5 GÜNDÜR ARANIYORDU

Bursa'da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'ne geldi. Burada Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evlerinden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül'ün eve gelmediğini fark eden ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince, durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker ve AFAD ekibi sevk edildi. 

SON OLARAK OLAYLA İLGİLİ  KOMŞU U.K. TUTUKLANMIŞTI

Baba İbrahim Yağlıkara'nın jandarma ekiplerine, "Çocuğumun kaçırıldığını düşünüyorum. Kimseyle bir husumetim yok" ifadesi üzerine, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.'nin ifadelerine başvuruldu. İfadesinde çelişkili bilgiler verdiği belirlenen U.K., gözaltına alınıp tutuklandı. U.K.'nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı'ya götürdüğü öğrenildi. Ayrıca, jandarma ekipleri tarafından U.K.'nin otomobiline el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirlendi. Jandarmanın, U.K.'nin olay günü yaptığı telefon görüşmelerini araştırdığı belirtildi.

EYLÜL'Ü BABASI, TUTUKLANAN U.K.'YE BU YIL İŞ VERMEMİŞ

Bu arada tutuklanan U.K. ile çiftçi İbrahim Yağlıkara arasındaki en son görüşmenin Eylül'ün kaybolduğu gün yapıldığı ortaya çıktı. Baba İbrahim Yağlıkara, şöyle konuştu:

"İşleri zamanında teslim etmediği için geçen sene U.K.'ye zirai sulama işi vermedim. Onu da bu yıl başka bir arkadaşa verdim. U.K., bu yıl iş istedi vermedim. Cuma günü beni sabah 09.00'da aradı. 'İşi kime verdin?' dedi, 'Başka bir arkadaşa verdim' dedim. 'İyi' dedi, kapattı. Cumadan çıktıktan sonra kızımın kaybolduğunu öğrendim. U.K. tutuklanmış. İfadesinde, 'Bilgim yok' demiş."

Hayırlı bir haber beklediklerini söyleyen baba İbrahim Yağlıkara, "Şu an aramalar devam ediyor. Bizim ciğerlerimizi yaktılar, bu caniler kimse bir an evvel yakalanıp evladımızın bize gelmesini istiyoruz. Yavrumuza kavuşmak istiyoruz. Çünkü ailemiz perişan oldu. Şu an ciğerimiz yanıyor, başkalarının ciğeri yanmasın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler