Hükümetten flaş Bahoz Erdal açıklaması'

Kurtulmuş konuştu...

Hükümetten flaş Bahoz Erdal açıklaması'
Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü belirtiliyor. Ancak bazı kanallarda Bahoz Erdal'ın hayatta olduğuna dair haber yer aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş A Haber yayınında  konuştu.  Kurtulmuş, “Bahoz Erdal kod isimli teröristin öldürüldüğüne dair iddialar dün bir hükümet yetkilisi tarafından da doğrulandı. Ancak hükümetten gelen resmi bir açıklama yok. Yerli istihbarat kaynaklarından ve Uluslararası kaynaklardan gelen bilgiler neler acaba?” Sorusuna yanıt verdi.

Kurtulmuş şunları dile getirdi: Bizim hükümet olarak resmi açıklama yapmamız için elimizde hukuki mesnetlerin olması lazım. İlk andan itibaren Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüyle ilgili bir takım haber kaynaklarından  bilgiler geldi. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımızın ve benim açıklamalarımızda biz, gelen bilgilerin teyide muhtaç olduğunu ifade ettik. Çünkü nihayetinde gelen bu bilgilerin bir kısmı istihbarat bilgileri, bir kısmı da bir takım haber kanallarının getirmiş olduğu bilgiler. Bu bilgilerin bizim resmi kanallarla teyit edilebilmesi için hukuki olarak doğrulanabilir olması lazım. Dolayısıyla şu an bizim elimizde olan bilgiler teyit edilebilir bilgiler değildir. Evet işte bugün olduğu gibi aksi yönde bir takım haber kanallarından da bilgiler geliyor. Biz bu bilgi teyit edildiği takdirde hiç şüphesiz anında bunu kamuoyuyla paylaşırız. Ama bugün itibariyle söyleyebileceklerimiz bundan ibarettir. Haber kanalları ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler öldürüldüğü yönündedir. Aksine çok nadir olmakla birlikte, işte bugün olduğu gibi, aksine bilgiler de mevcuttur. Ama bizim net bir şey söylememiz için hukuki olarak bu sonucu doğrulayan bir takım delillere, mesnetlere ihtiyacımız var."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem