Hükümet harekete geçti: Gerçek tarihine sabitlenecek

Hz. Muhammed'in doğum gününün kutlandığı hafta olarak bilinen ancak FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kendi doğum günün kutlattığı proje olan Kutlu doğum Haftası etkinlikleri Hicri takvime göre sabitlenecek.

Hükümet harekete geçti: Gerçek tarihine sabitlenecek

Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen Kutlu Doğum Haftası'nın FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen projesi olduğu tartışmaları üzerine hükümet ilk adımı atıyor. 


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ projesi olan Kutlu Doğum Haftası hakkında katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Kutlu Doğum Haftası Hicri takvime göre sabitlenecektir. Konuyu Diyanet İşleri Başkanımız ile görüştüm, önümüzdeki günlerce müftülerle bir toplantı olacaktır ve bu konu neticeye bağlanacaktır' dedi.

Kurtulmuş ayrıca bu uygulamaya önümüzdeki sene itibariyle geçileceğini de kaydetti.

DİYANET TOPLANIYOR

İşte Numan Kurtulmuş'un Kutlu Doğum Haftası hakkındaki açıklamaları;

"Bu tartışmaları yakınen izledim, kamuoyunda böyle bir tartışma gündeme geldi. Bu tartışmaların hepsi ilmi olarak değerlendirilecektir. Konuyu Diyanet İşleri Başkanımız önümüzdeki günlerde müftülerle toplanacak ve tartışacaktır. Hicri takvime göre fikslenmesi daha doğrudur belki yapılabilir, Diyanet teşkilatımız güzel programlar yaptı. Binlerce vatandaşımız katıldı, Hz. Peygamber'i anlamak için ama sonuçta bu Kutlu Doğum haftası konusu ilmi toplantı yapılarak Hicri Takvim'e kutlu doğumu sabitleyecektir. Önümüzdeki yıldan itibaren bu gerçekleşecektir. Bunun düzeltilmesi için belki de Bahar aylarında olsun diye konulmuş olabilir. Oruç nasıl her aya geliyorsa, kandiller nasıl her aya gelebiliyorsa bununda aynı şekilde olması gerekiyor. Diyanetimiz bunları konuşacaktır, sonuçta bu karar inşallah çıkacaktır"


NE OLMUŞTU?

Hükümet harekete geçti: Gerçek tarihine sabitlenecek







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler