Hollanda'dan Kırgızistan'a bisikletle gitmek için Trabzon'dan geçecekler

Kırgızistan'a gitmek üzere bisikletle yola çıkan üniversite öğrencisi iki Hollandalı, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.    Hollanda'nın Amsterdam Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri Boris Van Zanten (27) ve Brenden Jongman (30), Kırgızi

Hollanda'dan Kırgızistan'a bisikletle gitmek için Trabzon'dan geçecekler
Kırgızistan'a gitmek üzere bisikletle yola çıkan üniversite öğrencisi iki Hollandalı, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı. 
 
Hollanda'nın Amsterdam Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri Boris Van Zanten (27) ve Brenden Jongman (30), Kırgızistan'ın Bişkek kentine gitmek üzere bisikletleriyle yola çıktı.
 
Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaşan gençlerden Boris Van Zanten, arkadaşı Brenden Jongman ile bisikletle Kırgızistan'ın Bişkek şehrine kadar gitmeyi planladıklarını, bu amaçla yola çıktıklarını belirtti. Güzergahta Trabzon'da var?
 
Uçakla İstanbul'a geldiklerini anlatan Zanten, bisikletle Kocaeli, Bolu, Karabük üzerinden Hanönü ilçesine kadar geldiklerini söyledi.
 
Sinop, Samsun, Trabzon güzergahını takip ederek Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan gibi ülkeleri geçeceklerini ifade eden Zanten, Temmuz ayında Bişkek'e ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. 
 
Bu süre içerisinde yaklaşık 7 bin kilometre pedal çevireceklerini ifade eden Boris Van Zanten buradan trenle Moskova üzerinden Hollanda'ya döneceklerini anlattı.
 
Hanönü İlçesinde bir süre dinlenen Hollandalı gençler daha sonra yolculuklarına devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler