Her Gün Çoruh'a giderek kızını arıyor

Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde 12 gün önce Hamzet Köprüsü’nden Çoruh Nehri’ne atlayarak intihar eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Merve Kurt'un cesedi tüm aramalara rağmen bulunamadı. 

Her Gün Çoruh'a giderek kızını arıyor
Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde 12 gün önce Hamzet Köprüsü’nden Çoruh Nehri’ne atlayarak intihar eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Merve Kurt'un cesedi tüm aramalara rağmen bulunamadı. 

Kurt'un babası Orhan Kurt, olayın olduğu günden bu yana her gün Çoruh Nehri'nin kenarında kızının cansız bedenini arıyor. 

Artvin’in Yusufeli ilçesinde 3 Mart günü öğle saatlerinde erkek arkadaşı K.Ç. ile birlikte ortadan kaybolan Çok Programlı Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Merve Kurt için ailesi güvenlik güçlerine kayıp bilgisi vermişti. Aileleri tarafından kayıp bilgisi verilen gençler her yerde aranmalarına rağmen bulunamamış, kaybolmalarından bir gün sonra 4 Mart sabahı Yusufeli Barajı şantiyesinde çalışan işçiler Çoruh Nehri üzerinde bir ceset gördükleri ihbarında bulunmuştu. Genç kızın iddiaya göre erkek arkadaşı ile birlikte Hamzet Köprüsü'nün üzerine geldiği ve bu sırada köprüden atlayarak Çoruh Nehri'nin sularında kaybolduğu belirtilmişti. 

Genç kızın bulunması için başlatılan tüm çabalar ve aradan geçen 12 güne rağmen nehirde herhangi bir ize rastlanılamadı. Merve’nin bulunması için ilk hafta her gün profesyonel dalgıçlar ile nehirde yapılan aramalar sonuç vermezken, nehrin debisinin yüksek olması çalışmaları güçleştirdi. AFAD ekipleri, arama çalışmalarını sürdürürken, Merve’nin acılı babası Osman Kurt da her gün nehir kenarına giderek hem arama çalışmalarını takip ediyor hem de kendisi de imkanları ölçüsünde arama çalışmalarına katılıyor.

BABADAN YÜREK YAKAN TALEP

Kızının kaybolduğu ilk günden bu yana her gün nehir kenarına giderek kızından gelecek bir haberi yaşlı gözlerle bekleyen acılı baba Osman Kurt, kızının hayatta olduğuna dair bir umudu kalmadığını tek düşüncesinin cesedini bulup kızına bir mezar taşı yaptırmak olduğunu söyledi.

Kurt “Tam 12 gün oldu. İlk beş gün arama kurtarma ekipleri, balık adamlar yoğun bir şekilde arama çalışması gerçekleştirdi. Ancak son altı gündür kendi çabalarımız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizimle birlikte burada sadece AFAD ekipleri çalışma yürütüyor. Arama çalışması yapılması gereken mesafe sadece 15 kilometrelik bir alan. Birileri kendilerini benim yerime koysun ve yardımcı olsunlar. Çocuklarının suyun içerisinde olduğunun hayalini kursunlar. Bir tane kızım vardı. Tek bir kızım. Evde gül gibi geçiniyorduk. Nasıl oldu nasıl bitti. Başına ne getirdiler, neler çevrildi anlamadık. Halen olayın öncesi belli değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler