"Her bozkurt işareti yapan ülkücü değildir"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "bozkurt" işareti yaparak siyasi parti binalarına saldırıda bulunanların Ülkü Ocaklarıyla ilişkisi olmadığını açıkladı. Sağduyu çağrısında bulunan Kılavuz, vatandaşların provokasyona gelmem

"Her bozkurt işareti yapan ülkücü değildir"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "bozkurt" işareti yaparak siyasi parti binalarına saldırıda bulunanların Ülkü Ocaklarıyla ilişkisi olmadığını açıkladı. Sağduyu çağrısında bulunan Kılavuz, vatandaşların provokasyona gelmemelerini istedi.

Kılavuz, Dağlıca ve Iğdır'daki terörist saldırıların ardından Türkiye genelinde düzenlenen teröre tepki yürüyüşlerine ilişkin açıklama yaptı. Ülkü Ocakları olarak dün, son günlerde artan terör olaylarına karşı ortak tepki göstermek amacıyla çeşitli illerde yürüyüş düzenlediklerini hatırlatan Kılavuz, yürüyüşe sadece ülkücülerin değil toplumun her kesiminden vatandaşların katıldığını belirtti.

Kılavuz, tüm illerdeki teşkilatlara, "yürüyüşlerin meşru çerçevede gerçekleştirilmesi" ve "kışkırtmalara karşı dikkatli olunması" gerektiğine ilişkin talimat gönderildiğini vurgulayarak, Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşlerin sorunsuz olarak tamamlandığını ifade etti.

"BOZKURT İŞARETİ YAPARAK SALDIRANLARIN BİZİMLE İLGİSİ YOK"

Dün akşam bazı grupların, çeşitli basın kuruluşlarına ve siyasi parti teşkilatlarına saldırı girişiminde bulunduğuna dikkat çeken Kılavuz, "Dün gece yaşanan bu olayları asla tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz. Böylesine zor bir dönemdeyken, terör faaliyetleri tüm ülkeyi tehdit edecek boyutlara ulaşmışken, bin yıllık kardeşliğe iman etmiş olan bizlerin yani Ülkü Ocaklıların, milletimizi çeşitli çatışmalara götürebilecek herhangi bir tutum içine girmesi kesinlikle mümkün değildir" dedi.

Bir takım grupların "bozkurt" işareti yaparak siyasi parti binalarına saldırıda bulunduğunu belirten Kılavuz, bu kişilerin Ülkü Ocaklarıyla ilişkisi olmadığını açıkladı. Kılavuz, "Bir gazete binasına saldırıp orada Ülkücü Harekete ait sembol ve simgeleri kullanarak kendisini ülkücü olarak göstermeye çalışan ahlaksız güruhun kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

"PROVOKATÖRLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK"

"Toplumsal çatışmalardan medet uman ve ülkücüleri bu çatışmanın içine çekmeye çalışan provokatörlerin asla başarıya ulaşamayacaklarına" dikkat çeken Kılavuz, Türk gençliğine şöyle çağrıda bulundu.

"Türk gençliğine sesleniyorum. Bu süreçte kendinizi bir anda kargaşa ve kaos ortamının içinde bulabilirsiniz. Son derece soğukkanlı ve sakin olup provokasyona asla ve asla gelmeyin. Bizim ten, renk, memlekete bakarak insanları ayrıştırmamız söz konusu dahi olamaz. Biz ayrıştıran değil birleştireniz. Bu günlerde her zamankinden fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Bin yıllık kardeşliği yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnsanların Allah'ın emaneti olduğu düşüncesiyle vatanımıza milletimize bayrağımıza sahip çıkan herkes bizim öz be öz kardeşimiz bileceğiz."

Açıklamada her bozkurt işareti yapanın ülkücü olmadığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler