Helikopter kazasını ihbar eden vatandaş konuştu

Giresun'da düşen helikopteri ihbar eden vatandaş konuştu.

Helikopter kazasını ihbar eden vatandaş konuştu
Giresun'da düşen helikopteri ihbar eden vatandaş jandarma ile arasında geçen konuşmayı anlattı.

Giresun’un Alucra ilçesine bağlı Çakrak Köyü ve Tohumluk Yaylası kırsalında yoğun sis ve hava koşulları nedeniyle düşen Skorsky tipi helikopteri ilk 156’ya bildiren Nurettin Aydın, o anları ve jandarma ile konuşmalarını anlattı.

Tohumluk Yaylası tarafından bir helikopterin alçalarak geldiğini gördüğünü belirten Nurettin Aydın, “Bende o an yanımda olan oğluma espiri olsun diye ‘oğlum kafanı eğ bize çarpacak’ gibi sözler söyledim. Daha sonra yine oğluma ‘bu sahneyi daha yakalayamazsın videoya çek’ dedim. O sırada helikopter üzerimize geldiği esnada Taflanlı Tepe Yaylası istikametine geldi ve olduğu yerde bir miktar yükselmeye başladı fakat bu sırada sanki helikopterde bir sıkıntı var gibiydi sanki inmeye yer arıyor gibiydi. Biraz daha yükseldi, sise girdi ve o anda helikopterden acayip bir ses geldi ve helikopterin düştüğünü düşündük çünkü net göremiyorduk sise girmişti” dedi.

“O an elimde ki işlerimi bıraktım ve 156 Jandarma’yı aradım” diyen Aydın, “Jandarmayı aradığımda nere olduğunu sordum karşımda ki ‘Giresun Jandarma‘ olduğunu söyledi bende dedim ki, arkadaşlar şuanda ben Alucra Çakrak köyü, Yeniköy yaylasından arıyorum ve bir helikopterin o istikamette düştüğünü söyledim. Santralde görevli olan arkadaş ise ‘ciddi olamazsın?’ gibi tepki gösterdi. Farklı bir ihbar yapıldığını düşündüğünü anladığım için bende dedim ki, arkadaşım ben normal bir vatandaşım ismimde şu, şuan yayladayım ve gördüğümü anlatmaya çalıştığımı söyledim. Konuşmadan sonra olay yerine gittim ama biraz geç olmuştu gittiğimizde ise askerler yolumuzu kesti ve araçları bırakmamız gerektiğini söyledi ve yağmurlu bir hava olduğu için geri döndüm” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler