Havalimanlarına verilen yakıt desteğinde yeni düzenleme! Bakan Açıkladı...

Bu yıl Trabzon Havalimanı'nın da eklendiği Turist getiren acentelere verilen yakıt desteğinde yeni düzenleme yapıldı.

Havalimanlarına verilen yakıt desteğinde yeni düzenleme! Bakan Açıkladı...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, daha önce Trabzon Havalimanı'nında dahil edildiği Türkiye'ye tüm dünyadan turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçuş başına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına Erzurum ve Sabiha Gökçen havalimanlarının da alındığını bildirdi.


Bakan Avcı, turizmcilere vergi borçlarının ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması, istihdama yönelik teşvikler ve arazi tahsisi gibi bir çok destek sağladıklarını belirtti.

Bu desteklerden birinin de tüm dünyadan turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçuş başına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteği olduğunu ifade eden Avcı, yakıt desteğinin kapsamının bu yıl daha da genişletildiğini söyledi. 

Yurt dışından turist getiren charter ve tarifeli uçaklarda yolcu sayısı 200'ü aşarsa desteğin yüzde 30 artışla 7 bin 800 dolara yükseldiğini anlatan Avcı, Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun ve Samsun Çarşamba havalimanlarına turist getiren acentelerin bu teşvikten yararlandığını hatırlattı. 

Bakan Avcı, "Bu yıl havaalanlarının sayısını da artırdık. Ordu, Trabzon, Samsun havaalanlarını da bu gruba dahil etmiştik. Son Bakanlar Kurulu kararıyla Erzurum ve Sabiha Gökçen havalimanlarını da buna dahil ettik. Erzurum Havalimanına ister tarifeli ister charter, Sabiha Gökçen'e de charter uçuşlara verilecek." diye konuştu. 

ALEVİ BEKTAŞİ ATLASI HAZIRLANACAK

Nevruz öncesi 21 Mart'ta Ankara'da Alevi vatandaşlara yönelik geniş kapsamlı bir etkinlik yapmayı planladıklarını açıklayan Avcı, hem yurt içi hem yurt dışından Hacı Bektaş Ocağına bağlı 250 dede ve 3 bine yakın kişinin katılımıyla "Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma ve Sultan Nevruz Cemi"nin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakanlığın koordinesinde yapılacak programın paydaşları arasında Alevi Bektaşi geleneğinden Dede Garkın Derneği, Baba Mansur Ocağı, Hacı Bektaş Ocağı, Avuçhan Ocağının bulunacağını kaydeden Avcı, "Bu proje kapsamında bir belgesel de çekilecek, bir biyografi kitabı yayınlanacak, bir de Alevi Bektaşi ziyaret yerleri atlası yayınlanacak. Dünyada, Avrupa'da, Türkiye'de, bizim coğrafyamızda nerede, hangi ocak var yer alacak. İlk defa böyle kapsamlı bir atlas yayınlanacak." dedi. 

Bakan Avcı, Alevi vatandaşlara yönelik katılımı bu kadar yüksek ve kapsamı geniş bir etkinliğin ilk defa gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler