Havalimanlarına verilen turizm desteğinde yeni gelişme

Trabzon dahil 10 Havalimanına verilen turizm desteğinde yeni bir gelişme yaşandı.

Havalimanlarına verilen turizm desteğinde yeni gelişme

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile 10 havalimanına turist getiren seyahat acentalarına, uçak başına 6 bin dolar destek sağlandığını belirterek, bu havalimanlarına Sabiha Gökçen ile Erzurum Havalimanlarının da eklendiğini bildirdi.

Mustafa Ilıcalı, kış turizminin geliştirilmesi konusunda geçen aylarda Erzurum'da yapılan toplantıda turizmcilerin kendisinden, yaz turizmi için sağlanan destek uygulamasının kış için de getirilmesini istediklerini söyledi.

Bu talebi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, bugün parti genel merkezinde milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıda gündeme getirdiğini dile getiren Ilıcalı, "Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı müjdeyi verdi, bana sarıldı ve tebrik etti, 'Senin önerdiğin konu ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı.' dedi. Ben de bu konuyu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Ilıcalı, Türkiye'nin turizm gelirlerini artırmak ve yaz ve kış turizmini canlandırmak istediklerini belirterek, Bakanlar Kurulu kararıyla daha önce Gazipaşa-Alanya, Antalya, Dalaman, Milas-Bodrum, Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz uçak seferleriyle 1 Ocak-31 Ocak 2017 tarihleri arasında turist getiren A grubu seyahat acentalarına, uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlama kararı alındığını kaydetti.

Bu uygulamanın kış turizmi için de getirildiğini, Bakanlar Kurulunda bu kararın alındığını anlatan Ilıcalı, "Yaz turizmi için getirilen destek, bundan sonra kış turizmi için de uygulanacak." dedi.

Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un kış turizmi için büyük potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, havalimanına gelen uçak seferi başına 6 bin dolar destek verme uygulamasının, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Erzurum Havalimanına inen uçaklar için de geçerli olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem