Havada Drone Tehlikesi

Atatürk Havalimanı'na inişteki iç hat uçuşu yapan Türk Hava Yolları uçağının pilotu kule görevlisine kendilerinden 200 metre aşağıda bir drone gördüğünü söyleyerek uyarıda bulundu.

Havada Drone Tehlikesi

Atatürk Havalimanı'na inişteki iç hat uçuşu yapan Türk Hava Yolları uçağının pilotu kule görevlisine kendilerinden 200 metre aşağıda bir drone gördüğünü söyleyerek uyarıda bulundu.

Havalimanı'na iniş ve kalkış yapacak uçakların güzergahlarında ve havalimanı yakınlarında alınan önlem ve yapılan uyarılara rağmen drone uçurulmaya devam ediyor. Drone uçuşları hava trafiğinde de tehlikeye yol açıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü dronelerin kaydı için çalışma başlatmış, havalimanının çevresinde izinsiz drone uçurulmaması konusunda uyarmıştı. Buna rağmen havalimanının havadan görüntüsünü almak isteyenler, bölgede yine drone uçurdu.

Atatürk Havalimanı'na inişteki iç hat uçuşu yapan bir Türk Hava Yolları uçağının pilotu kule görevlisine kendilerinden 200 metre aşağıda bir drone gördüğünü söyledi. Pilotun insansız hava aracı olarak bilinen drone görmesi üzerine kule görevlisi, diğer pilotlara bölgede drone görüp görmediklerini sordu. Pilotlar, "Şuan arıyoruz, göremedik. Arıyoruz görürsek haber vereceğiz" dedi. Pilotla kule arasındaki konuşma şöyle gerçekleşti:

PİLOT: Efendim, bulunduğumuz pozisyona göre, sağ arka geride yani 170 başta bir tane drone var. Yaklaşık bizden 700-800 feet aşağıda.

KULE: Hangi istasyon, şuan bu bilgiyi veriyor

PİLOT: 1-8 delta

KULE: Gerekli konuyu hemen kuruyorum, teşekkür ediyorum.

PİLOT: Yaklaşık 5 milde, biz 5 milde uçuyoruz.

Pilotla yapılan bu konuşmalar üzerine kule görevlisi, dronenin göründüğü bölgedeki diğer pilotlarla irtibata geçti. Bölgede drone görüp görmediklerini sordu. Drone görmeleri hakkında bilgi vermelerini isteyen kule ile diğer pilotların arasında konuşmalarda ise şu ifadeler kullanıldı.

KULE: Bulunduğunuz pozisyonda alt tarafta drone takip edebiliyor musunuz sizde?

PİLOT: Şuan arıyoruz göremedik.

KULE: Drone takibini yapıp bilgi verir misiniz? Aynı pozisyonda rapor edilmişti. Muhtemelen 4,500-5.000 arasında

PİLOT: Mutabıkız bizde gördük biraz önce, bizde ikaz ettik. Şuan arıyoruz görürsek haber vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler