Haluk Pekşen:"Türkiye tarihinin en zor günlerinden geçiyor"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Anayasa Komisyonunda konuştu.

Haluk Pekşen:"Türkiye tarihinin en zor günlerinden geçiyor"

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, komisyonun tartışma konusunun anayasa olmadığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteyip de yapamadığı hiçbir şeyin bulunmadığını belirten Pekşen, "Sizde sağlanmış olan başarının ardında koalisyon döneminin çok radikal kararları vardır. O üç lider çok radikal kararlar aldılar. Siyasi partilerini tarihe gömme adına tarihin en büyük reformlarını yaptılar. Bunu lütfen teslim edin. Bu reformlar size piyango oldu." diye konuştu.

FETÖ'nün, Balyoz ve Ergenekon davaları ile AK Parti hükümetini tuzağa düşürdüğü dönemde CHP olarak uyarılarda bulunduklarını aktaran Pekşen,  şunları söyledi:

"Yaşanmış olaylardan geçmişe bakıp ders çıkarmak gerekir. Ankara Emniyet Müdürlüğünün 1999 yılındaki FETÖ raporu doğrultusunda o zamanın hükümeti bir çalışma başlatıyor. Kitap atılma hikayesi de doğru bilgi olarak tarihe geçsin; herkes onun banka krizi ile ilgili çıktığını zanneder ama öyle değil. Tam da bu FETÖ ile ilgili bir takım yasa çalışmalarının o dönemde yapılmasından kaynaklanmıştır." 

Pekşen, 7 Haziran'da tarihin AK Parti hükümetinin önüne büyük bir avantajı getirdiğini belirterek, "CHP'nin 38 gün boyunca size sunduğu teklife 'evet' diyebilseydiniz, Türkiye bugün bu ağır bedelleri ödemekten kurtulabilirdi. O gün çeşitli gerekçelere yaslandınız, bunu yapmadınız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her gün kutuplaştırıldığını, ayrıştırıldığını savunan Pekşen, "Siz uzlaşma yolunu bulamıyorsunuz, uzlaşmayı reddediyorsunuz. Uzlaşmanın olmadığı yerde burası sizin için de geri dönülemez sorunların yumağı haline gelecektir. Türkiye tarihinin en zor günlerinden geçiyor. Ekonomi bulunur, para bulunur, sanayi yeniden kurulur ama en zoru uzlaşma. Hepimiz barış içerisinde kardeşçe yaşamayı başarmalıyız." değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem