Hain Öcalan'ın sorgu görüntüleri ortaya çıktı!

Aydınlık Gazetesi 2 gündür duyurduğu görüntüleri yayınladı. Görüntüler bebek katili Abdullah Öcalan'ın sorgulanmasına dair.İlk kez ortaya çıkan sorgulamayı yapan kişi Emekli Albay Hasan Atilla Uğur.Uğur şuanda, Silivri Cezaevinde Ergenekon davasından aldı

Hain Öcalan'ın sorgu görüntüleri ortaya çıktı!

Aydınlık Gazetesi 2 gündür duyurduğu görüntüleri yayınladı. Görüntüler bebek katili Abdullah Öcalan'ın sorgulanmasına dair.

İlk kez ortaya çıkan sorgulamayı yapan kişi Emekli Albay Hasan Atilla Uğur.

Uğur şuanda, Silivri Cezaevinde Ergenekon davasından aldığı 29 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle hapis yatıyor.

İŞÇİ PARTİSİ YAYINLADI

Günün olayı olan Öcalan'ın sorgu görüntülerini basına İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey dağıttı. İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi'nde açıklama yapan Özbey, Aydınlık gazetesindeki yazı dizisinin ANF tarafından yalanlandığını hatırlatıp, "bu görüntülerden sonra ne diyecekler" diye sordu.

İşte Öcalan'ın ilk kez yayınlanan sorgu görüntüsü / TIKLAYIN

ÖCALAN NELER ANLATIYOR?

• "Devletin direkt olarak bir şey yapmasına gerek yok, biz taşeronuz. Bunlarla, yeni Kafkasya'dan Suriye'ye bütün güçle Türkiye'nin emrine vereceğiz."

• Çünkü bazı şeyleri devlet olarak yapmak olmaz ve zordur. Biliyorsunuz, ABD dev dünya gücüdür ama o bile taşeron kullanır. Dünyada en büyük işleri bunlar yapar."

• "Türkiye ölçülerine göre hiçbir devrimci bunu yapamaz. Hemen 'işbirlikçi' derler. 'Uzlaşıp teslim oldu' derler. Ama ben yaptım."

• Bana işaret edin, 'şu ülkede şu tehlike vardır' diye; benim için çocuk oyuncağıdır. Ortadoğu'da, Avrupa'da hangi ülke olursa olsun, Rusya'da dahil, nerede olursa olsun fark etmez. Bakın görün o zaman dünya nasıl idare edilir. Tek isteğim şunu deyin: "Apo iyi çalış, görevini iyi becer!" Bunun bazı küçük olanaklarını isteyeceğiz."

• "Şu anda milyonlarca insanı bağlayabilirim bu devlete. Mimar gibi bağlayacağız... Ve Kürt olayında beş on ülkeye tonlarca istihbarat, para vs ile dev şeylerin yapamadığını, tek başıma ve kuruş masraf ettirmeden ben yürüteceğim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem