Hacıosmanoğlu'nun davasında zorla getirilme kararı

Trabzonspor Eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzon’da oynanan Gaziantepspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada kullandığı ‘kadın gibi yaşamam…’ sözleri nedeniyle hakkında, ‘Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen a

Hacıosmanoğlu'nun davasında zorla getirilme kararı
Trabzonspor Eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzon’da oynanan Gaziantepspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada kullandığı ‘kadın gibi yaşamam…’ sözleri nedeniyle hakkında, ‘Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı. 1 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile yargılanan Hacıosmanoğlu duruşmaya katılmadı.
 
Hacıosmanoğlu’nun il dışında olduğu gerekçesi ile katılmadığı İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müştekilerde katılmadı. İzmir Barosu’nun da suçtan zarar gördüğü gerekçesi ile müdahil olmak istediği davada Osmaniye Barosu’na kayıtlı avukat Emine Sincer’de dilekçe ile İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan şikayetçi olduğunu iletti.
 
ARA KARAR ÇIKTI
 
Mahkeme heyeti celseye mazeret bildirmeden katılmayan müşteki avukatı Tuba Torun’un zorla getirilmesine ve Hacıosmanoğlu’nun da mazeretini kabul ederek bir sonraki duruşmada hazır olması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 
İbrahim Hacıosmanoğlu karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada ‘ben 49 yaşıma kadar kadın gibi yaşamadım. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde bir sene adam gibi yaşarım’ demişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem