Habur Sınır Kapısı kapatıldı

Habur sınır kapısında geçişler tek taraflı kapatıldı.

Habur Sınır Kapısı kapatıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı’nın tek taraflı olarak kapatıldığı belirtildi.
 

Irak’ın kuzeyinde bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin tüm ikazlara rağmen referanduma gitme kararı alması ve sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasının ardından Habur Sınır Kapısı’nın kapatıldığı bildirildi. Tek taraflı olarak kapatılan sınır kapısında sadece Türkiye’den Irak’a geçişlere izin verildiği belirtildi. Kuzey Irak tarafından Türkiye’ye geçişe izin verilmezken, Türkiye tarafından tırlar Irak’a geçebiliyor.

Önceki gün yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nda referandumun yapılmasının büyük bir hata olduğu vurgulanmış, hatadan dönülmemesi durumunda Türkiye olarak gereken bütün adımların atılacağı duyurulmuştu. Mesut Barzani Türkiye ile birlikte dünyadan gelen uyarılara rağmen dün yaptığı açıklamada kararından dönmeyeceğini ve referanduma gideceğini duyurmuştu. Barzani açıklamasında Türkiye’nin sınır kapısını kapatmamasını da beklediklerini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler