Haber61.net ajandası!

AK PARTİ TRABZON TEŞKİLATLARINDA SEÇİM HEYECANIAK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri 1 Kasım itibarıyla start alıyor.15 Haziran 2015 Genel seçimleri öncesi ülke genelinde ilçe ve il kongrelerini Aralık ayına kadar tamamlamayı planlayan AK Parti’de teşkilatl

Haber61.net ajandası!

AK PARTİ TRABZON TEŞKİLATLARINDA SEÇİM HEYECANI

AK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri 1 Kasım itibarıyla start alıyor.15 Haziran 2015 Genel seçimleri öncesi ülke genelinde ilçe ve il kongrelerini Aralık ayına kadar tamamlamayı planlayan AK Parti’de teşkilatlar yeniden seçim heyecanı yaşayacak.

Trabzon’da gerçekleşecek ilçe kongrelerinde üç döneme takılan ilçe başkanları yeniden aday olmayacak. Yerel seçimler deki başarı baz alındığında mevcut ilçe teşkilatlarının yerini koruması bekleniyor. 30 Mart yerel seçimlerinde Şalpazarı ve Düzköy dışında tüm ilçeleri kazanan AK Parti’de bu başarının mimarı elbette ilçe teşkilatları. Fakat gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrası bazı ilçelerde belediye başkanları ile ilçe teşkilatların yıldızı barışmadı. İşte bu noktada kilit ilçelerde önemli değişimimler yaşanması bekleniyor. Gözlerin üzerinde olacağı ilçe ise Ortahisar merkez İlçe teşkilatı olacak.

Hedefini 2015 Genel seçimleri öncesi AK Parti Trabzon Milletvekili adaylığı olarak belirleyen mevcut Başkan Temel Altunbaş’ın yeniden Ortahisar İlçe Başkanlığına yeniden aday olması beklenmiyor. Genel Merkezin ise görevde kaldığı süre içinde yerel yönetimler, il ve ilçe teşkilatları ile uyum içinde çalışan Altunbaş’ın göreve devam etmesi noktasında eğilimi var. Bir önemli hatırlatma Genel Merkez Trabzon’dan en az üç ilçede kadın ilçe başkanı istediği noktasında da eğilimi var. Bakalım hangi ilçede kadın adaylar ilçe başkanlıklarına aday olma cesaretini ortaya koyacak ve hangilerine samimi olarak destek çıkılacak.



“BÜROKRASİDEKİ DEĞİŞİMİN DEVAMI GELECEK” 2. SAYFADA



BÜROKRASİDEKİ DEĞİŞİMİN DEVAMI GELECEK

İçişleri Bakanlığı, son yılların en kapsamlı atama kararnamelerinden birisini gerçekleştirdi. Kararnameyle, yurt genelinde birçok vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirilirken, 17 ve 25 Aralık süreci öncesinde bakanlıkta görev alan bürokratların büyük bölümü taşra kadrolarında görevlere atandı.

Geçmiş dönemde Hukuk İşleri Müdürü ve Hukuk Müşaviri olan bazı mülki idare amirlerinin yeni kararnameyle yeniden aktif göreve getirilmesi dikkati çekti. Bürokrasideki değişimin Ekim ve Kasım ayı içinde kapsamlı bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

Son kararnamede Trabzon’da 12 kaymakam değişikliğinin yanı sıra 2 vali yardımcısı başka görevlere atanırken 3 yeni Vali Yardımcısı Trabzon’a atanmıştı. Trabzon’da adları şimdilik bizde saklı üç önemli yerde görev yapan müdürün de görevden alınması an meselesi olduğunu hatırlatmakta fayda var.


“DENİZ BAYKAL VE ERDOĞAN BAYRAKTAR İLİŞKİSİ!” 3. SAYFADA
 


DENİZ BAYKAL VE ERDOĞAN BAYRAKTAR İLİŞKİSİ!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya Kaş’taki arazisi ile ilgili “plan ücreti ve kentsel dönüşüm payının” indirilmesi için dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan ricacı olduğuna ilişkin haberleri yalanladı.

Bayraktar ile bu arazi ile ilgili imar düzenlemesi konusunda özel bir talepte bulunmak amacıyla hiçbir görüşme yapılmadığını belirten Baykal “Sadece imar düzenlemesinin bedeli konusunda görüşme yapmak için diğer bir ortak adına randevu alınmıştır. Bu görüşme sonucunda da yasal olarak ödenmesi gereken meblağın tamamı vezneye yatırılmıştır. Her hangi özel bir gönüllü katkı yapılması söz konusu değildir” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili eski bakan Erdoğan Bayraktar ise haber61.net’e yaptığı değerlendirmede basında kendisine yönelik olumsuz ve kasıtlı yalan haberlerin devam ettiğini belirterek “Artık takip bile etmiyorum, ilgilenmiyorum. Hepsini Allah’a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

“BAKAN CANİKLİ O BELDEYİ İLÇE Mİ YAPACAK!” 4. SAYFADA

BAKAN CANİKLİ O BELDEYİ İLÇE Mİ YAPACAK!

Yeni kabinede Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli memleketi Giresun’dan sonra Artvin-Sarp Sınır kapısında incelemelerde bulundu.

Canikli Sarp Sınır Kapısı’nın önemini vurgulayarak bu bölgenin kalkınması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Kemalpaşa için gereken ne varsa düşündüklerini belirten Canikli, "Şoförlerimizin sorunlarını biliyor ve anlıyorum. Gereken çözüm anında üretilecektir" dedi.

Basına kapalı toplantıda ise Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek'in gündemde tuttuğu "Kemalpaşa ilçe mi oluyor" konusu tartışıldığı ve Canikli’nin Kemalpaşa’nın Artvin’in yeni ilçesi olması noktasında çalışmalar başlatacağı belirtildi.



“MHP’Lİ BAŞKANDAN TRABZON VALİSİNE TEPKİ”5. SAYFADA

MHP’Lİ BAŞKANDAN TRABZON VALİSİNE TEPKİ


MHP Trabzon İl Başkan yardımcısı Opr. Dr. Muhammet Erkan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün Trabzon’un eğitim şehri olduğuna yönelik övgü dolu açıklamalarına işte bu şekilde tepki gösterdi:

“Büyük şehir Trabzon -Mega kent Trabzon-Dünya şehri Trabzon-Turizm şehri Trabzon yalanlarından sonra  Şehrin valisi çıkıp birde " eğitim şehri Trabzon" demez mi?
Trabzon'un eğitim ve öğretim sıralamasında ki yeri 38. sıradadır...Tunceli 30., Bayburt 20. sıradadır, hatırlatmak istedim. Bu gerçekleri de konuşalım”


“GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN TRABZON’DAN MEYDAN OKUDU!” 6. SAYFADA

GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN TRABZON’DAN MEYDAN OKUDU!


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) üye ülkelerinin katılımıyla  Trabzon’da başlayan sempozyum bugün sona eriyor.

Novotel’deki toplantıya 120’si yerli ve 60’ı yabancı olmak üzere yaklaşık 180 üst düzey yönetici ve konularında uzman kişiler katılıyor. Sempozyuma katılanlar arasında yer alan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken 17 Eylül’de gerçekleşecek TESK Genel Kurulda kendisine rakip çıkan İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Faik Yılmaz’a Trabzon’dan meydan okuyarak hodri meydan dedi.

Palandöken Trabzon’da başarılı çalışmalarından dolayı TESOB Başkanı Metin Kara’yı da tebrik ederek “Esnafımızın sorunlarını birlik ve dayanışma içinde çözeceğiz” dedi. TESK 81 ilde 82 birlik başkanlığı,13 federasyon başkanlığı ve ülke genelindeki 3 bin 442 odanın seçimlerini geçtiğimiz aylar içinde tamamlamıştı. Bakalım 17 Eylül’de Gerçekleşecek Genel Kurulda mevcut Genel Başkan Bendevi Palandöken mi, yoksa İSTESOB başkanı Faik Yılmaz mı seçimi kazanacak.
 


“YENİ BAŞBAKAN’IN A TAKIMINDA KONYA DAMGASI” 7. SAYFADA

YENİ BAŞBAKAN’IN A TAKIMINDA KONYA DAMGASI


Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla Ahmet Davutoğlu da Başbakan olarak görevine başladı. Bunun üzerine kurulan 62.Hükümet'te Ahmet Davutoğlu'nun en yakın çalışma arkadaşları da belli oldu.

Davutoğlu'nun ve Dışişleri  bakanlığının ilk günlerinden  beri yanında olan gazeteci kökenli Osman  Sert ile İsmail Küçükbayrak Konyalı. Ali Sarıkaya, Seyit Ahmet Işkın, Doç. Dr. Ertan Aydın, Taha Özkan, Hatem Ete’de A Takımında yer alan diğer isimler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler