Haber61 Ajandası 23.06.2016

Haber61 Trabzon'un nabzını tutuyor.

Haber61 Ajandası 23.06.2016
TRABZON’DA TURİZM TERS KÖŞE YAPABİLİR!

Turizm sektöründe hala beklenen canlılık başlamadı. Sektördeki herkesin gözü yerli turizmde 9 gün sürecek bayram tatilinde.Bölgesel olarak baktığımızda Karadeniz ve Akdeniz’de ciddi sıkıntı var.

Haziranın ilk iki haftasında yüzde 58.9 turist kaybı yaşayan Antalya’da Ramazan nedeniyle yerli turist de zayıf kalınca maliyet hesapları karıştı.Turizmci,indirimli fiyatla maliyeti başa baş getiren yüzde 60 doluluğun peşinde. Şu ana kadar gelir kaybının da yüzde 60-65 düzeyinde olduğu gelen bilgiler arasında.

Trabzon’da da turizmde ciddi sıkıntılar olduğunu söylemek mümkün.Otellerde-tesislerde ve konutlardaki arz-talebin beklentileri henüz karşılamadığı belirtiliyor.Bayram sonrası Arapların daha yoğun bir şekilde Trabzon’a geleceği belirtiliyor.Sektörün içindeki isimler turizmde hayal kırıklığı yaşayın bu sezon ters-köşe olmak istemiyoruz dediler

RAMAZANIN RUHUNUNA UYGUN DAVRANMAK!

Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde Ramazan ayının anlamına ve değerine saygı gösteren insanları görmek mutlu ediyor.Bir çok hayır-sever vatandaşımız ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da muhtaç ailelere el attı,sahip çıktı, yanlarında yer aldı.Bunu yaparken de ne reklam yaptılar ne şov ne de haber olsun istediler.

Çoğuna bizzat tanıklık ettiğimizi belirtmek isteriz. Yardımlaşma-dayanışma ve paylaşma ruhuna uygun güzel insanların varlığı bizi hayata daha çok bağlıyor.O insanların aramızda olmasını bilmek ayrı bir güzellik. Ekmeği paylaşmasını bilmek ve yediğimiz ekmeğe şükür etmektir hayatın anlamı. Yüreğini-kapısını insanlığa açık tutan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Ne mutlu onlara ki bu yalan dünyadan göçüp gittiklerinde arkalarında hoş bir seda bırakacaklar. 

AHMET METİN GENÇ’E TAM DESTEK

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ramazan ayı içinde iftarda vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmaya devam ediyor.Her gün çok sayıda yerden iftar programı daveti alan başkan Genç katılamadığı yerlere ise ekibindeki isimleri gönderiyor.

Başkan Genç’in avukatlık ve AK Parti İl başkanlığı yaptığı dönemden bu yana  süregelen  enerjisi ve hoşgörüsü  belediye başkanlığı döneminde de karşılık görmeye devam ediyor.Başkan Genç Trabzon’a kendini kabul ettirtmiş bir isim. Elbette artıları ve eksileri var.Ahmet Metin Genç belediye başkanlığının ilk döneminde bırakacağı iz kendi geleceği açısından da önemli olacak elbet de.

Önceki gün akşam Akçaabat sahildeki bir mekanda  bazı muhtarların,bürokratların ve iş dünyasından önemli isimlerin yer aldığı iftar sonrası sohbet de Ahmet Metin Genç’te masaya yatırıldı.Başarılı ve başarısız yönleri noktasında çok önemli tespitler yapıldı. Bu sohbet de gördük ki Başkan Genç’in vatandaşın gönlündeki kredisi devam ediyor.Fakat bir uyarı da var.Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasında ortaya daha somut projelerin konulması şart.

BAHÇELİ’YE BİR DARBE DAHA!

Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay ve yönetim değişikliği tartışmaları sürerken partinin Meclis’te grup başkanvekilliği görevini yürüten Oktay Vural da muhalefete katıldı. Vural, grup başkanvekilliğinden istifa etti. Oktay Vural’ın Meral Akşener ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.Parti grubunda bir süredir milletvekillerini dinleyen Oktay Vural’ın beraberinde başka isimlerle muhalefete katılmasının MHP grubunda nasıl bir etki yaratacağı şimdilik bilinmiyor.

Ancak Vural, basınla iletişimi genellikle yazılı açıklamalar üzerinden kuran Milliyetçi Hareket Partisi’nin en tanınmış siyasi figürlerinden biri.Uzun süredir Partinin Grup Başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP’nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

ORMAN VE SU ÜRÜNLERİNİ TERCİH EDECEKLERE MÜJDE!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl, ziraat, orman  ve su ürünleri ile ilgili programları tercih ederek ilk üç sırada giren  öğrencilere eğitim süreleri boyunca burs verileceğini, aylık 600 lira olan bursun  12 ay boyunca ödeneceğini bildirdi. Saraç, üniversitelerin ziraat, tarım, orman ve su ürünleri ile ilgili  fakültelerinin dekanları ve yüksekokul müdürleri ile YÖK'te bir araya geldi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve bu coğrafyanın beraberinde getirdiği  her türlü zenginliğin de büyük önem taşıdığına işaret eden Saraç, ziraat, tarım,  su ve orman alanlarının ülkenin elindeki en büyük değerler olduğunu vurguladı.

Katılımcılarla çok önemli ve heyecan verici bir gelişmeyi paylaşmak  istediğini dile getiren Saraç, şöyle konuştu: "Bu yıl, ziraat, orman ve su ürünleri odaklı programlarımızı tercih  ederek yerleştirilecek ilk üç sıradaki öğrencilerimize eğitim süreleri boyunca  burs verilecek.2016 LYS sistemimizde tarım, ziraat, orman ve su ürünleri alanında  devlet üniversitelerimizde toplam 210 programımız bulunuyor. Bunların her  birisine, ilk üç sırada yerleşecek öğrencilerimizin hepsi, yani toplam 630  öğrencimiz bu burs imkanından faydalanabilecektir”

İMAMLAR YAKIN TAKİPTE!

Emniyet müdürlüğü terörle mücadele çalışmaları çerçevesinde 81 ildeki 107 bin imamı da incelemeye aldı. İstihbarata gönderilen yazıda imamlarla ilgili fişleme yapılması istendi. Yazıda, çalışmanın çerçevesi şöyle çizildi: “Bir çalışmaya esas olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı il, ilçe ve köylerde çalışan din görevlilerinden (müftü, imam, Kuran kursu çalışanı ve memur vb.); terör ve organize suç örgütleri, milli duyguları istismar eden gruplar, legal görünümlü illegal yapılar ve bunların uzantıları doğrultusunda faaliyet gösterenler hakkında bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu doğrultuda; gerekli çalışmaların yapılarak derlenecek bilgilerin, Ek’te gönderilen excell dosya formatına uygun olarak, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis ve Osmaniye İl İstihbarat Şube Müdürlüklerince 15 Haziran 2016 Çarşamba mesai bitimine kadar, diğer İl İstihbarat Şube Müdürlükleri’nin ise 28 Haziran 2016 Salı günü mesai bitimine kadar, G Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi…”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem