Güneş enerjisiyle çalışan ’domuz kovar’ yaptı.

 Abdullah Kurt, güneş paneliyle çalışan, insanların duyamadığı yüksek desibel sesler çıkararak yaban domuzlarını bahçe ve ekili alanlardan uzak tutan 'Domuz Kovar' cihazı geliştirdi.  MERSİN'in Silifke İlçesi'nde oturan öğretim görevlisi Abdullah Kurt, gü

Güneş enerjisiyle çalışan ’domuz kovar’ yaptı.

 Abdullah Kurt, güneş paneliyle çalışan, insanların duyamadığı yüksek desibel sesler çıkararak yaban domuzlarını bahçe ve ekili alanlardan uzak tutan 'Domuz Kovar' cihazı geliştirdi.

  MERSİN'in Silifke İlçesi'nde oturan öğretim görevlisi Abdullah Kurt, güneş paneliyle çalışan, insanların duyamadığı yüksek desibel sesler çıkararak yaban domuzlarını bahçe ve ekili alanlardan uzak tutan 'Domuz Kovar' cihazı geliştirdi.

İlçeye bağlı Taşucu Beldesi'nde, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan öğretim görevlisi Abdullah Kurt, üç yıl kadar önce ziyaret ettiği Yeni Bahçe Köyü'nde Muhtar İsmail Yazar ve köylülerle yaptığı sohbette yaban domuzlarının bahçe ve ekili alanlara zarar verdiğini öğrenince, bunu önlemek için çalışma başlattı.

Abdullah Kurt, öğrencileriyle birlikte güneş paneliyle çalışan, insanların duyamadığı yüksek desibel sesler çıkaran 'Domuz Kovar' cihazını geliştirdi.

Cihazı yerleştirdiği 4 bahçede başarılı olduğunu anlatan Kurt, "Yüksek frekanslı yayın darbesiyle bahçeleri ve ekili tarlaları başta domuzlar olmak üzere zararlardan korumayı düşündük ve gerçekleştirdik. Başlangıçta kapalı havalarda cihazın çalışma süresi kısıtlıydı. Güneş panelinde yaptığımız değişikliklerle cihazımız bir hafta bile güneş açmasa dahi sağlıklı bir şekilde çalışıyor" dedi.

Kurt, domuz kovar cihazını geliştirmeyi sürdüreceklerini, geri bildirim ve bahçe sahibine sinyal vererek uyarma konularında da çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Köy Muhtarı İsmail Yazar ve köylüler ise bu cihazlar sayesinde ürünlere zarar veren domuzların bağ bahçelere uğramadığını belirtip, cihazı geliştiren Kurt ve öğrencilere teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler