Grup Yorum üyeleri iltica etti

Grup Yorum'un üyeleri Selma ve İnan Altın, Fransa’dan sığınma talebinde bulunduklarını açıkladı.

Grup Yorum üyeleri iltica etti

Türk solunun önemli müzik gruplarından Grup Yorum'un üyeleri Selma ve İnan Altın, Fransa’dan sığınma talebinde bulunduklarını açıkladı. Açıklamalarda bulunan Altın çifti neden ve ne zaman iltica ettikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri Fransa'nın başkenti Paris'te yapacakları basın açıklamasıyla bildirecek. 2017 yılından beri ‘kaçak’ durumunda olan Selma ve İnan Altın’ın adı DHKP-C’ye üye oldukları gerekçesiyle terörden arananlar listesinde bulunuyor. İçişleri Bakanlığı Altın çiftinin yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 300 bin TL para ödülü verileceğini açıklamıştı.

18 kişiden oluşan grubun 11 üyesi şu an Türkiye’de hapiste. Altın çifti ile birlikte grubun altı üyesi kaçak durumunda aranıyor. Bir Grup Yorum üyesi ise bir süre hapiste kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler