Genelkurmay darbecilerden geri alındı

Darbe girişiminde peş peşe haberler geliyor

Genelkurmay darbecilerden geri alındı
Son dakika haberleri peş peşe geliyor...

Türkiye dün geceden bu yana olağanüstü gelişmeler yaşıyor. Bir grup asker darbe girişiminde bulundu. Önce Meclis üzerinde savaş uçağı uçtu, ardından İstanbul'da köprüler kapatıldı. Kısa süre sonra darbeci askerler MİT binası ve Genelkurmay'a helikopterle ateş açtı. Ankara'daki Özel Harekat Merkezi bombayla 2 kez vuruldu, 17 polis şehit oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü iki kez havadan vuruldu. TBMM havadan 4 kez vuruldu.

Darbeciler önce TRT, sonra CNNTürk ve Hürriyet binalarını bastı. Hürriyet ve CNNTürk'ü basan askerler operasyonla gözaltına alındı. Sabah saatlerinde köprüdeki askerler teslim oldu. AA'nın haberine göre 754 TSK mensubu şu ana kadar gözaltına alındı. 29 albay ve 5 general görevden uzaklaştırıldı.

İŞTE ŞU ANA KADAR YAŞANANLAR

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk yayınında askeri darbe girişimi ile ilgili şu ana kadar Türkiye genelinde 336 kişinin gözaltına alındığını, bu sayının artabileceğini açıkladı. Bozdağ ayrıca bazı yargı mensupları hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyledi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre şu ana kadar 754 TSK mensubu gözaltına alındı.

-Reuters'ın haberinde Genelkurmay binasının darbeci askerlerden alındığı belirtildi.

-Harbiye'deki orduevine polisin girdiği, kontrolü ele aldığı belirtiliyor.

-3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı gözaltına alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler