Genç'ten YGS mesajı

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 13 Mart Pazar günü yapılacak olan ve üniversiteye giriş sisteminin ilk basamak niteliği taşıyan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na girecek öğrencilere başarılar diledi.

Genç'ten YGS mesajı

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 13 Mart Pazar günü yapılacak olan ve üniversiteye giriş sisteminin ilk basamak niteliği taşıyan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na girecek öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilere, YGS sınavına girerken panik yapmamaları ve heyecanlanmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Başkan Genç, bu konuda rehber öğretmenlerin tavsiyelerine uymaları gerektiğini söyledi. Genç, üniversiteye girişte YGS'nin önemli bir kavşak niteliği taşıdığını belirterek, "13 Mart Pazar günü geleceğimizin teminatı olan siz değerli çocuklarımız ve aileleriniz için çok önemli bir gün. Bu sınav çok önemlidir ama her şeyin başlangıcı ya da sonu değildir. O nedenle sınava girerken stresten uzak, panik ve heyecan yapmadan çok rahat bir şekilde sınava girmeniz başarınızı da artıracaktır. Bu sınavda başarılı olmanız hiç şüphesiz hem sizler hem de ülkemiz için çok değerli kazanım olacaktır. Sizler, aileleriniz ve öğretmenleriniz bu sınav için çok emek harcadınız, ter döktünüz. Eğitim hayatınızın en önemli dönemi ve tamamlayıcısı olacak olan üniversiteye ilk adımı atmak için vereceğiniz bu ilk sınavın heyecanını sizlerle birlikte ben de paylaşıyorum.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYORUZ

"Çocuklarımız, öğrencilerimiz yani sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri üniversiteye hazırlamak için açtığımız üniversiteye hazırlık kurslarında geçen yıl çok sayıda öğrencimiz başarılı olarak bir yüksek öğrenim programına yerleşti. Ben inanıyorum ki bu sene de bu kurslarımızdan çok sayıda öğrencimiz üniversiteye yerleşecektir. Artık sizler bu sınavla geleceğinizi kendi yetenekleriniz, becerileriniz doğrultusunda yine kendiniz belirleyeceksiniz. Üniversite ile birlikte eğitiminizin kalitesini yükselecek, yarınlara daha güvenle bakacaksınız. Bizim daha güçlü, daha saygın, daha çok kalkınmış bir Türkiye için sizler gibi geleceğe umutla bakan çocuklarımıza ihtiyacımız var. Sizlerin okul sıralarında göstereceğiniz başarılar Türkiye’nin gelecekteki başarısı olacaktır. Çünkü bizleri daha aydınlık, daha güzel yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Ben bu vesileyle YGS sınavına girecek olan çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem