Füze kalkanına Gül'den yorum

Rusya Federasyonu'nun Yaroslavl kentinde düzenlenen "Küresel Politika Forumu"na katılmasının ardından İstanbul'a geldiRusya Federasyonu'nun Yaroslavl kentinde düzenlenen "Küresel Politika Forumu"na katılmasının ardından özel uçak "ANA" ile İstanbul'a gele

Füze kalkanına Gül'den yorum

Rusya Federasyonu'nun Yaroslavl kentinde düzenlenen "Küresel Politika Forumu"na katılmasının ardından İstanbul'a geldi

Rusya Federasyonu'nun Yaroslavl kentinde düzenlenen "Küresel Politika Forumu"na katılmasının ardından özel uçak "ANA" ile İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının ardından, bir gazetecinin "Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile yaptığınız görüşmede füze kalkanı konusu gündeme geldi mi? Çünkü Rusya'nın da bu konuda çekincesi olduğu söyleniyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Medvedev ile tabi ki bu konuları görüştük. Bildiğiniz gibi aslında Rusya Federasyonu NATO'nun stratejik ortağıdır. Bazıları hala soğuk savaş dönemi mantığıyla düşünüyor. Dolayısıyla Rusya ve NATO arasında çok yakın ilişkiler söz konusudur. Bu füze sistemi savunma amaçlıdır ve silahlara karşıdır. Bu silahlar sadece devletlerle ilgili değil, biliyorsunuz ki devlet dışındaki bazı örgütlerde bugünkü bazı teknolojilere sahip olabilmektedirler. Dolayısıyla tamamen savunma amaçlıdır. Biz bu konularda Rusya ile de zaten çok yakınız, istişareler içindeyiz. Vaktiyle sayın Medvedev'in de özel temsilcisi bana gelmişti, bukonuları paylaşmıştık. Dolayısıyla bunlar NATO içinde de zaten paylaşılıyor."

AVRUPADA YÜKSELEN IRKÇILIK

Toplantıya Doğu'dan ve Batı'dan çok sayıda devlet adamının katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, forumda fikirlerini paylaştığını ifade etti. Avrupa'da yükselen ırkçılığı, ırkçılığın Avrupa'da nasıl geliştiğini ve büyük tehlike arz ettiğini forumda anlattığını kaydeden Gül, "Bu vesile ile Medvedev'le toplantı yaptık. Medevedev'le ikili ilişkileri gözden geçirdik. Karşılıklı ticaret hedefimiz 100 milyar dolardı. Bu rakama ulaşmak için yapılması gerekenleri karşılıklı olarak konuştuk" dedi.

ORTADOĞU'DAKİ OLUP BİTENİ DEĞERLENDİRDİK

Ortadoğu'da olup biten gelişmeleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Davutoğlu'nun mevkiidaşı ve Medvedev'le değerlendirdiklerini dile getiren Gül "Karabağ konusunda Sayın Medvedev'den bilgi aldık. Suriye konusunda olanları karşılıklı idrak ettik. Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri bizim gözümüzle paylaştık. Kısa ama yoğun bir ziyaret oldu. Önemli fikirleri paylaşma imkanı oldu" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem