Fuat Avni’nin iddialarına yanıt verdi

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, kendisinin "MHP ve HDP'ye yönelik operasyonu yürüten karanlık bir MİT elemanı" olduğu iddialarını yalandı. Canpolat, "Paralel yapının elemanı Fuat Avni olarak bilinen kişi veya kişilerin iddiaları asılsız ve

Fuat Avni’nin iddialarına yanıt verdi

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, kendisinin "MHP ve HDP'ye yönelik operasyonu yürüten karanlık bir MİT elemanı" olduğu iddialarını yalandı. Canpolat, "Paralel yapının elemanı Fuat Avni olarak bilinen kişi veya kişilerin iddiaları asılsız ve gerçek dışıdır" dedi.

Canpolat, yazılı açıklamasında, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden ortaya attığı iddialarla bilinen "fuatavni_f" adlı kullanıcının, genel başkanı olduğu Osmanlı Ocakları ve şahsına yönelik iddialarını yalanladı. Fuat Avni'nin kendisi hakkında sosyal medya üzerinden "karalama kampanyası" başlattığını belirten Canpolat, "Bu anlamda açıklama ve paylaşımları yapan "paralel yapı'nın elemanı Fuat Avni olarak bilinen kişi veya kişilerin iddiaları asılsızdır ve gerçek dışıdır" dedi.

Osmanlı Ocakları'nın "milletine hizmet etmek için kefen giyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a derin saygı ve sevgi beslediği için hedef olduğunu" savunan Canpolat, "Osmanlı Ocakları hakkındaki karalama ve iftira kampanyalarını kınıyoruz. Biz bir lafa bakarız laf mı diye, bir de söyleyene bakarız adam mı diye. Fuat Avni'nin iddiaları reddediyoruz. Bizim teşkilatımız istihbarat elemanlarından değil vatanını, milletini seven her partiden her düşünceden hoşgörü ilkesini benimsemiş, geniş çapta fikir özgürlüğünü benimseyen, Osmanlı medeniyetini yeniden insanlık ve hoşgörü için barış ve kardeşlik için arzu eden iyi niyetli kişilerden, eline molotof değil taş dahi almayan Osmanlı torunlarından oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Sincan CHP İlçe Başkanlığı'na Osmanlı Ocakları adına saldırı düzenlendiği" iddiası üzerine CHP Sincan İlçe Teşkilatı yetkililerini arayarak "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini ifade eden Canpolat, "Olayın faillerinin kurumumuzun ismini kullanarak bu eylemi gerçekleştirdikleri için ayrıca şikayetçi olacağımı belirttim" dedi.

"İFTİRA ATMAK ALÇAKLIKTIR"

Son günlerde Osmanlı Ocakları adına çeşitli dernekler kurularak, çeşitli olaylara karışıldığı bilgilerinin kendisine ulaştığını vurgulayan Canpolat, "Osmanlı Ocakları, "osmanliocaklari.org.tr" internet sitesi üzerinden takip edilebilir, esnek bir anlayışa sahiptir. Sitede sırf Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "namusumuzdur" dediğimiz için bazı çevreler kızmış olabilir, eleştiride de bulunabilirler. Bunları kabul edebiliriz yalnız iftira atmak alçaklıktır, şeref yoksunluğudur. Osmanlı Ocakları'nı engellemek isteyen paralel yapı, birilerini kullanarak kurduğu "paralel Osmanlı Ocakları" ismine benzer derneklerle kumpas kurmaktadır" açıklamasında bulundu.

Canpolat, şunları kaydetti:

"Hiçbir teşkilat üyemiz, yöneticilerimiz terör eylemlerine tepki yürüyüşlerine katılmasın, devletimiz geçmişteki gibi terörün üzerinden gelecektir. Milletimizin başı var olsun, milletimizin başı sağ olsun, hepimiz seve seve şehit olmaya hazırız. Osmanlı Ocakları, sulh ve kardeşlik için vardır. Bizi kimse bölücü, yıkıcı, kavgacı olarak düşünmemelidir. Osmanlı medeniyetini özde yaşamaya, yaşatmaya çalışıyoruz. Biz gönüller yapmaya geldik, yıkmaya, dökmeye değil."

FUAT AVNİ'NİN İDDİALARI

Fuat Avni, bugün öğle saatlerinde, "Çoğu MİT'in haber elemanı Osmanlı Ocakları iş başında. Organizasyon ekibi kendine ülkücü görüntüsü veriyor. Osmanlı Ocakları Başkanı Kadir Canpolat, 2006 yılında Papa'ya suikast hazırlığından gözaltına alınmış, karanlık bir MİT elemanı. HDP ve MHP'ye yönelik operasyonun beyni Fidan, operasyon elemanı ise Osmanlı Ocakları'ndan Kadir Canpolat'tır" tweetini atmıştı.

Fuat Avni’nin iddialarına yanıt verdi

Fuat Avni’nin iddialarına yanıt verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem