Flaş gelişme! Jandarma Genel Komutanı belli oldu

Jandarma Genel Komutanlığı görevine, Korgeneral Arif Çetin atandı. 

Flaş gelişme! Jandarma Genel Komutanı belli oldu

Jandarma Genel Komutanlığı görevine Korgeneral Arif Çetin atandı.
 

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı karargah binasını darbecilerden ele geçirme operasyonu yöneten Arif Çetin, 2016 YAŞ toplantısı ile Korgeneral rütbesine terfi etmiş ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

Flaş gelişme! Jandarma Genel Komutanı belli olduÇetin'in 31 Temmuz 2016'da atandığı bu görevi yaklaşık bir yıl sürdü. Çetin bu kez Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Güler'in yerine Jandarma Genel Komutanı oldu. Çetin görevine 30 Ağustos tarihi itibarıyla başlayacak. 

690 sayılı kanun hükmünde kararname ile tümüyle İçişleri Bakanlığı’na bağlanan jandarmada 60’lı yıllardan bu yana ilk kez ‘kuvvet komutanlığı’ heyecanı yaşanıyor. 

Jandarma’da orgeneral kadrosu bulunmadığı için komutan Kara Kuvvetleri’nden seçiliyordu. Bu defa ise orgeneral şartı kaldırıldığı için teşkilat bünyesinden korgeneral rütbesinde atama yapıldı. Komutanlığa sivil bir ismin atanabileceği de konuşuluyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler