Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen askerlerin baba evinde yas var.

Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 150. gününde şehit düşen 5 askerin aileleri, evlatlarının şehadet haberiyle acıya boğuldu. 


Suriye sınırının teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ın Suflaniyah bölgesindeki birliğe terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı da 5 asker şehit oldu. Şehitlerin isimleri ve memleketleri şu şekilde; Saldırıda uzman çavuşlar Saim Topal, Bahattin Bakır, Emre Doruk, Ramazan Taşkın ve Mete Can şehit oldu, 9 asker ise yaralandı.


HEM TRABZON'UN HEM SAMSUN'UN ŞEHİDİ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Ramazan Taşkın'ın aslen Trabzon'un Araklı ilçesi Halilli (eski adıyla Guguda) mahallesinden olduğu öğrenildi 

Baba Adem Taşkın'a acı haber, çalıştığı Kızılot Mahallesi'ndeki tavuk çiftliğinde Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney ve Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Ünal tarafından verildi.

Acı haberi alan anne Zehra Taşkın, fenalık geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerince ambulansa alınan anne Taşkın, Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Baba Taşkın ve 24 yaşındaki şehidin iki kardeşi, Sarıcalı Mahallesi Selvi Sokak'taki evlerine getirildi. Acı haberin duyulması üzerine şehidin baba ocağı ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 

Bekar olan şehit Taşkın'ın 6 ay önce Tunceli 4. Komando Tugayında göreve başladığı öğrenildi.

Şehidin naaşı, yarın Rıdvan Paşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Göğceli Şehitliği'ne defnedilecek.

Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü


YÜREKLERE KOR ATEŞ DÜŞTÜ 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk'un, Giresun'un Alucra ilçesindeki babaevinde yas var. 

28 yaşındaki şehit Doruk'un yakınlarına acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.  

Beş kardeşin en küçüğü olan şehidin, Akçiçek köyündeki babaevine Türk bayrağı asıldı. 

Anne Havva ile baba Hasan Doruk'un, bir yakınlarının cenazesi için Kocaeli'nde bulundukları öğrenildi.

Şehit Emre Doruk'un 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtildi.

Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü


MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE UZMAN ÇAVUŞ OLMUŞ

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bakır'ın, Zonguldak'taki ailesine acı haber ulaştı

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır'ın (28) baba evinde yas var.

Oğlunun şehadet haberi, Devrek ilçesinde yaşayan baba Hüseyin, anne Hatime Bakır ile kız kardeşleri Nazife Küçükkaya ile Habibe Bakır'a, Kaymakam Yakup Güney ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberi almasının ardından fenalaşan şehit yakınlarına, evin önünde bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır'ın 4 yıllık uzman çavuş olduğu, mesleğe başlamadan önce boyacılık yaptığı, maddi imkansızlıklardan dolayı uzman çavuşluğu seçtiği ve yaklaşık 15 gün önce yıllık izne memleketine geldiği, Tunceli'de görev yaptığı ve izin dönüşü Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'a görevlendirildiği öğrenildi.

Bu arada Bakır'ın, Tunceli'den kredi çekerek yeni aldığı otomobili memleketine getirdiği ve burada iki gün aracı kullanmasının ardından ailesine ait garaja bırakarak görev yerine gittiği bildirildi.
,
Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü


ŞEHİT ANASININ AĞITLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mete Can'ın (25) Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Şehidin Altınçağ Mahallesi'ndeki evine giden Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ve beraberindekiler, anne Meryem ve baba Mehmet ile şehidin eşi Seda Can'a acı haberi  verdi.

Haberi alan ve sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Anne Meryem Can, "Gözümle görmeden inanmam." diyerek gözyaşlarını tutamadı. 

Şehidin babaevine Türk bayrağı asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Tunceli Jandarma Komutanlığı'nda görevli Mete Can'ın, 2 ay önce geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'a gittiği ve göreve gitmeden 2 ay önce evlendiğini öğrenildi.

Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü


BAŞBAKANLA AYNI SOFRAYI PAYLAŞMIŞ

Başbakan Binali Yıldırım'ın yılbaşı akşamı bir araya geldiği ve babasıyla telefonla görüştüğü Erzincanlı hemşehrisi Piyade Uzman Çavuş Selim Topal, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit oldu.

DEAŞ'ın terör saldırısında şehit düşen Topal, yılbaşı gecesi Başbakan Yıldırım ile aynı karavanadan akşam yemeği yiyen askerlerden biri olarak biliniyor.

Yıldırım, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde askerlerle yılbaşı akşamı yemekte bir araya gelmişti. 

Yıldırım, masasında bulunan ve yemek yiyerek sohbet ettiği askerlerden Tank Uzman Çavuş Mahmut Uslu, Piyade Üsteğmen Onur Kelle, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tuna ve Tank Astsubay Üstçavuş Kenan Taze'nin ailelerini telefonla aramıştı.

Başbakan Yıldırım, burada, bugün El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Selim Topal'ın babası Salih Topal ile telefonda kısa bir görüşme yapmıştı. 

Şehit Topal'ın 7 çocuklu ailenin 2 erkek çocuğundan biri olduğu ve ailenin 2 yıl önce Erzincan Otlukbeli ilçesinden İstanbul'a göç ettikleri öğrenildi. 


Fırat Kalkanı şehitlerinin evine acı düştü






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem