Firari kovalarken çatıdan düştü

Adana'da polis memuru Ozan A., cezaevi firarisi 28 yaşındaki Mehmet Albayrak'ı yakalamak için düzenlenen operasyon sırasında çıktığı çatıdan düşerek ağır yaralandı.

Firari kovalarken çatıdan düştü

Adana'da polis memuru Ozan A., cezaevi firarisi 28 yaşındaki Mehmet Albayrak'ı yakalamak için düzenlenen operasyon sırasında çıktığı çatıdan düşerek ağır yaralandı.

Hırsızlık suçundan kesinleşmiş 12 yıl hapis cezasını bulunan Mehmet Albayrak, yaklaşık 2 ay önce infaz koruma memurlarının elinden kaçtı. Firari sanığı yakalamak için çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Albayrak'ın merkez Seyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'nde bir evde saklandığını belirledi. Albayrak'ı yakalamak için harekete geçen ekipler, firari sanığın saklandığı evi kuşattı. Polis memuru Ozan A. da Albayrak'ın kaçma ihtimali bulunan yan taraftaki iş yerinin çatısına çıktı.

Polislerin geldiğini fark eden Mehmet Albayrak, pencereden çıkıp, işyerinin çatısına geçti. Bu sırada polis Ozan A.'yı karşısında gören Albayrak geri döndü. Firariyi yakalamak için harekete geçen Ozan A., aydınlatma amacıyla çatıya yerleştirilmiş olan şeffaf plastiğin üzerine bastı. Plastiğin kırılması üzerine Ozan A., yaklaşık 8 metre yükseklikten beton zemine çakılarak ağır yaralanırken, Mehmet Albayrak yakalanarak gözaltına alındı.

Polisin düştüğünü görüp mahsur kaldığı işyerinden çıkarmak için harekete geçen ekipler, kepenk engeli ile karşılaştı. İşyerinin kapalı olan kepenk kilidi bir esnaf tarafından spiral ile kesildi. Motorlu olan kepenk insan gücü ile açıldıktan sonra işyerine girildi. Yaralı polis memuru, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından sedye ile işyerinden çıkartıldı. A., ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü.

Gözaltına alınan Mehmet Albayrak ise işlemlerin tamamlanması için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan Ozan A.'nın tedavisi sürüyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem