Piyasada alım sürüyor! Fındık fiyatı kaç TL?

Fındık üreticisinin beklediği gibi olmasa da piyasada alım gerçekleşiyor. Fındıkta güncel fiyatları bu sayfada bulabilirsiniz. Fındık fiyatlarında son durum. Fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Piyasada alım sürüyor! Fındık fiyatı kaç TL?

Fındık piyasasında alımlar devam ediyor. Bugüne kadar tonlarca ürün piyasaya sürüldü. Fiyatlar istenilen düzeyde olmasa da üretici elindeki ürünü çıkarmaya devam ediyor. Fındık fiyatlarında son durum – Fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte bütün ayrıntılar…

Üretici açıklanan alım fiyatını yeterli bulmasa da elindeki ürünü tüccarlara ve TMO kanalı ile devlete vermeye devam ediyor. Peki, fındık fiyatlarında son durum ne. Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak’ta borsalarda güncel fındık fiyatları şu şekilde;

Fındık fiyatlarında son durum – Fındık fiyatları ne kadar oldu?

Trabzon’da fındık en düşük 13.25 TL’den alınırken en yüksel 14.00 TL’den alınıyor. Giresun’da piyasada 14.00 TL’den alınan fındık Ordu’da 13.00 TL’den işlem görüyor. Samsun’da 12,75 TL ile 14.00 TL arasında değişen fiyatlar, Sakarya’da 13.25 TL ile 14.15 TL arasında değişiyor. Kocaeli’nde 13.25 TL ile 14.15 TL arasında fındık alıcı bulurken, Zonguldak’ta 13.25 TL ile 14.15 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Son olarak Düzce’de Fındık 13.27 TL’den alıcı buluyor.

FINDIKTA OCAK AYI

Ocak ayında, dişi çiçekler diğer adıyla karanfiller fındık dallarında kendilerini göstermeye başlarlar. Pulcuklarla örtülü bir tomurcuğun ucundan çıkan, çeşitlere göre kırmızı, bordo ve pembe renklerde değişen kıl gibi ince uzantıları olan bu dişi çiçekler, ileride birer fındık çotanağı olacaklardır.

Bol ürün almak isteniyorsa, bu karanfillerin sağlıklı olmaları ve soğuklardan etkilenmeden döllenmeleri gerekir. Bu bakımdan, kış aylarında veya sonrasında gelen geç ilkbahar donlarına karşı bu aylarda önlem alınmalıdır.

Bunun içinde genellikle Mart ayı sonlarına kadar, bahçe içinde kolay yanıcı, sis veya duman veren, çalı-çırpı veya diğer yanıcı materyal temin edilerek hakim rüzgarların geldiği yönlere yığılmalıdır. Bunlar don tehlikesi baş gösterdiğinde, gazyağı gibi kolay yanıcı maddelerle tutuşturularak fındık bahçeleri dondan korunabilir.

Yine bu ayda tomurcuklar patlamadan önce virgül koşnili ile ilaçlı bir mücadele yapılır. Ayrıca, özellikle kumlu topraklarda görülen dalkıran zararlısı ile kültürel mücadele için de bulaşık ve kurumuş dallar toplanarak yakılabilir. Bu işlem gelecek aylarda da sürdürülür.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler