Fidanlar, Ortahisar'a nefes aldıracak

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Çukurçayır Mahallesi'nde bulunan Cinciler Ormanı'nda fidan dikim etkinliği düzenledi.

Fidanlar, Ortahisar'a nefes aldıracak
Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Çukurçayır Mahallesi'nde bulunan Cinciler Ormanı'nda fidan dikim etkinliği düzenledi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş; etkinliğe katılan İhsan Koz İlköğretim Okulu ve 100.Yıl Okulu öğrencileri ile birlikte çam fidanı dikti.

"Ormanlarımız hayat kaynağımızdır" 

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Av. Ahmet Metin Genç, ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu belirterek, ormanları korumanın yanında; orman varlıklarının da artırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Düzenledikleri etkinliklerle öğrencilerde fidan dikim bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Genç, sadece bugüne mahsus değil bütün yıl boyunca fidan dikimi yaptıklarını kaydetti.

Başkan Genç, "Fidan dikmenin bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum. Bu vatandaşlık görevini yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. İçinde yaşadığımız bu dünyanın ve bu güzel ülkenin bize atalarımızdan, dedelerimizden miras değil, çocuklarımız ve torunlarımızdan emanet olduğunu  asla unutmamalıyız. Ormanlarımız bizim hayat kaynağımızdır. Ortahisar Belediyesi olarak sağlıklı bir gelecek için; yeşil alan miktarını artırılması için, çabalarımızı sürdüreceğiz. Belediye olarak sivil toplum örgütlerimizle, öğrencilerimizle birlikte 'Bir fidan bir insan' kampanyamız çerçevesinde düzenli olarak ilçemizde fidan dikim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı sokağa değil, yeşile özendirmeliyiz. Bu nedenle sık sık öğrencilerimizle fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Buradan Park Bahçeler Müdürü'ne ve çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu aynı zamanda Ortahisar Belediyemizin yönetim anlayışıdır. Biz esasında böyle bir inanca sahip milletiz. İnancımızın gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Peygamber Efendimizin (SAV) buyurduğu üzere 'Kıyamet anı dahi olsa, elinizde bir fidan bulunuyorsa onu dikin' hadisinin de gereği olarak bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımıza Ortahisar Kent Konseyi Çocuk Meclisimiz de aktif olarak destek veriyorlar. Ben bu vesileyle Ortahisar Kent Konseyi Meclis Başkanımız nezdinde bütün konsey üyelerimizi de tebrik etmek istiyorum." 

KÜRESEL ISINMA İKLİMLERİ DEĞİŞTİRDİ

Konuşmasının son bölümünde küresel ısınmanın iklimler üzerinde yapmış olduğu değişikliklere değinen Başkan Genç, bilim adamlarının değerlendirmelerine göre ve elde edilen veriler ışığında iklimlerin daha farklı hale geldiğine vurgu yaparak bu nedenle yapılan bu çalışmaların daha önemli hale geldiğini söyledi. Başkan Genç, "Bugün yaptığımız bu çalışmalar şimdi belki çok fark edilmeyebilir ama elli sene sonra buranın hayat kaynağı olacaktır. Biz esasında geleceğimiz için şimdiden bir adım atıyoruz. Bundan dolayı çocuklarımızın da bu bilinçle, bu eğitimle yetişmesini istiyorum. Bir kez daha katkı sağlayan okullarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da topyekün bir şuur içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu. 

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş ise yıl içinde birçok kez değişik zamanlarda ve değişik türlerde yöreye uygun fidanların dikimini yaptıklarını dile getirerek, "Sağlıklı bir kentte park ve yeşil alanlar her zaman geniş yer tutar. Yeşil demek sağlıklı yaşam demek, temiz hava demek, çocukların ve gençlerin gezip oynayabileceği, yaşlıların rahatça dinlenebileceği alanlar demek. Biz de bunu gerçekleştirmenin derdindeyiz." sözlerine yer verdi. 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler